سبقت مرگ و میر مردان نسبت به زنان در 1403
خانواده
بزرگنمايي:
آریا بانو - بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال کشور در پنج ماهه نخست سال جاری 178 هزار و 830 واقعه فوت به ثبت رسیده است که از این تعداد مردان 56.1 درصد و زنان 43.9 درصد از ثبت فوتها را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال کشور در پنج ماهه نخست سال جاری 178 هزار و 830 واقعه فوت و 16 هزار و 601 ولادت چند قلوزایی به ثبت رسیده است.
آمارهای حیاتی شامل اطلاعاتی درباره تولد، مرگ، ازدواج و طلاق در یک کشور است که نقشی حیاتی در برنامهریزیهای اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی ایفا میکند. در ایران، سازمان ثبت احوال مسئول جمعآوری و گزارشدهی این آمارهاست. بررسی این آمارها نشان میدهد که جمعیت ایران در حال تجربه تغییرات مهمی است، از جمله کاهش نرخ تولد و افزایش نرخ طلاق در دهههای اخیر.
بر اساس گزارش مرکز رصد جمعیت سازمان ثبت احوال کشور در 5 ماهه سال 1403 تعداد 178 هزار و 830 واقعه فوت در کل کشور به ثبت رسیده است که از این تعداد مردان 56.1 درصد و زنان 43.9 درصد از ثبت فوتها را به خود اختصاص دادهاند. در همین مدت استان گیلان با نرخ 7.4 در هزار نفر جمعیت بیشترین نرخ فوت و استان کهگیلویه و بویر احمد با نرخ 4.1 در هزار نفر جمعیت کمترین نرخ فوت در بین استانها را داشتهاند.
مرگ و میر از عوامل موثر حرکات جمعیتی است، آمار مربوط به وفات برای تهیه تخمینها و پیشبینیهایی از جمعیت کل کشور و برای سطوح مختلف نواحی جغرافیایی در داخل یک کشور ضرورت دارند. زمان وقوع دقیق مرگ در جمعیتشناسی از اهمیت بهسزایی برخوردار است.
از سوی دیگر در 5 ماهه سال 1403، تعداد 7815 واقعه دوقلوزایی، 306 واقعه سه قلوزایی، 12 واقعه چهار قلوزایی و یک واقعه پنج قلوزایی در کشور به وقوع پیوسته است که در مجموع 16 هزار و 601 ولادت حاصل از چند قلوزایی، به ثبت رسیده است که حدود 4.2 درصد ولادتهای ثبت شده در کشور حاصل از چند قلوزایی بوده که استان اردبیل با 5.5 درصد بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با 2.4 درصد کمترین درصد چندقلوزایی در کشور را به خود اختصاص دادهاند.
یکی از شاخصهای مهم دیگر در آمارهای حیاتی ایران، نرخ ازدواج و طلاق بعد از فوت و ولادت است. تحلیل آمارهای حیاتی نشان میدهد که ایران در حال تجربه تغییرات عمده جمعیتی است. این تغییرات میتواند چالشها و فرصتهای جدیدی را برای برنامهریزان و سیاستگذاران ایجاد کند. از این رو، تدوین سیاستهای مناسب برای مدیریت جمعیت و بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی مردم ایران ضروری به نظر میرسد.
-
چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷:۴۰
-
۵۵ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1269881/