آریا بانو

آخرين مطالب

بدن شما نور ساطع می‌کند و از نور تغذیه می‌کند پزشکي

بدن شما نور ساطع می‌کند و از نور تغذیه می‌کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - نورِ ساطع‌شده از سلول‌ها ممکن است در التیام بدن نقش داشته باشد. همان‌طور که نورون‌ها نور تولید می‌کنند، ما نیز نور را از غذا بیرون می‌کشیم.

با دکتر ساینا مک‌کلاف، متخصص تغذیه، همراه شوید تا به حقایق غذا و سلامتی پی ببرید. او که دانشمند و روزنامه‌نگار است، حقایق و اطلاعات خود را در رابطه با یک زندگی سالم، شاد و آزاد به اشتراک می‌گذارد.
مغز سال‌ها به‌عنوان ماشینی شناخته می‌شد که براساس تکانه‌های الکتریکی و انتقال‌دهنده‌های عصبی عمل می‌کند. چه می‌شود اگر قضیه فراتر از این‌ها باشد و مغز از نور هم استفاده کند؟
بله، نوری واقعی و بسیار ملایم و ضعیف که بیوفوتون نامیده می‌شود.
تحقیقات نشان می‌دهند که مغز از بیوفوتون‌ها برای التیام بدن استفاده می‌کند. بیوفوتون‌ها با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شوند، اما بخشی از یک شبکه ارتباطی دقیق هستند.
بدن شما به معنای واقعی کلمه می‌درخشد و سیگنال نوری بسیار ضعیفی از خود ساطع می‌کند که سلول‌های عصبی از آن‌ها برای التیام بدن استفاده می‌کنند.
بزرگراه‌های نوری
فریتس-آلبرت پوپ، از پیشگامان رشته بیوفیزیک، نشان داد که موجودات زنده به مقدار ناچیز از خود نور ساطع می‌کنند. او با استفاده از یک لامپ فوتوفزون‌گر یا فوتومولتی‌پلایر، که یک حسگر نوری بسیار حساس است، نشان داد که این نور در طیف الکترومغناطیسی در طیف فرابنفش، مرئی و نزدیک به فروسرخ ظاهر می‌شود.
پوپ نور غیرحرارتیِ ساطع‌شده از بدن موجودات زنده را بیوفوتون نامید. این نور ضعیف است- تقریباً هزار برابر ضعیف‌تر از نوری که چشم انسان قادر به دیدن آن است- و فقط با دوربین‌های فوق‌حساس رؤیت می‌شود. تصاویری در سال 2009 در یک مقاله علمی انتشار یافت که محققان درباره آن‌ها نوشتند: «بدن انسان به معنای واقعی کلمه می‌درخشد.»
انتشار این فوتون‌های بسیار ضعیف در باکتری‌ها، قارچ‌ها، دانه‌ها و بافت‌های حیوانی گزارش شده است.
به دنبال کشف پوپ، زیست‌فیزیکدان‌ها این نظریه را مطرح کردند که بیوفوتون‌ها باعث هماهنگی توابع، سوخت‌و‌ساز، تکثیر و بازسازی سلولی می‌شوند که الگوهای زیست‌شیمیایی مربوط به عملکرد سلول‌ها را به چالش می‌کشد.
این قضیه هنوز مورد بحث است، اما از بیوفوتون‌ها برای ایجاد ارتباط هم استفاده می‌شود.
برای نمونه، نورون‌ها مثل یک بزرگراه نوری سیگنال‌ها را با استفاده از آکسون‌ها- رشته‌های بلندی که تکانه‌های الکتریکی را جابه‌جا می‌کنند- از سلولی به سلول دیگر منتقل می‌کنند؛ درست مانند کابل‌هایی که داده‌ها را درون شبکه‌های ارتباطی مدرن جابه‌جا می‌کنند.
اگر به نظرتان دور از ذهن است، این مسئله را در نظر بگیرید: از تحلیل بیوفوتون در تحقیقات سرطان استفاده می‌شود. دانشمندان با مقایسه نورِ انتشاریافته از سلول‌های سرطانی با نوری که سلول‌های سالم ساطع می‌کنند، سلول‌های سرطانی را تشخیص می‌دهند. بافت‌ها و افراد سالم بیوفوتون‌های پایدارتری نسبت به بافت‌های آسیب‌دیده و بیمار ساطع می‌کنند.
نورون‌ها چگونه نور ساطع می‌کنند
دانشمندان هنوز درباره نحوه پیدایش بیوفوتون‌ها در بدن انسان بحث می‌کنند، اما نظریه غالب این است که فرایندهای متابولیک و به‌ویژه فرایندهایی که شامل گونه‌های فعال اکسیژن هستند، باعث پیدایش آن‌ها می‌شوند.
گونه‌های فعال اکسیژن مولکول‌هایی بسیار واکنش‌پذیر و اکسیژن‌محور هستند که مقدار زیاد آن‌ها باعث آسیب دیدن سلول‌ها می‌شود، اما نقش بسزایی در توابع سلولی طبیعی دارند. وقتی گونه‌های فعال اکسیژن با اجزای سلولی خاصی وارد تعامل می‌شوند، مولکول‌های «برانگیخته‌ای» تولید می‌کنند که پس از بازگشت به حالت پایدار نور ساطع می‌کنند. این نور فوتون نام دارد.
دانشمندان به‌طور جدی مشغولِ بررسی نوردرمانی به‌عنوان یک راهکار درمانی بالقوه برای بیماری آلزایمر، پارکینسون، افسردگی، آسیب‌های مغزی و سکته هستند
میتوکندری‌ها که اغلب به‌عنوان کارخانه انرژی سلول‌ها شناخته می‌شوند، نقش بسزایی در انتشار این نور میکروسکوپی دارند.
برای این‌که بفهمید این مولکول‌های برانگیخته چگونه نور ساطع می‌کنند، اتم را به‌عنوان یک منظومه شمسی مینیاتوری با هسته‌ای در بخش مرکزی تصور کنید که الکترون‌ها در اطراف آن گردش می‌کنند. وقتی الکترون انرژی جذب می‌کند، به یک مدار بالاتر انتقال یافته و زمانی که به مدار پایینی بازمی‌گردد، انرژی اضافی خود را به شکل نور ساطع می‌کند. همه چیز به یک آتش‌بازی کوچک در درون اتم شباهت دارد.
مکانیک کوانتومی مدرن «مدل اتمی بور» را که می‌گوید «هسته اتم با بار مثبت در احاطه الکترون‌های دارای بار منفی قرار دارد که در مدارهایی با سطوح انرژی مختلف در اطراف هسته گردش می‌کنند» به شکل اساسی تغییر داده است، اما ایده اصلی همچنان پابرجاست: الکترون‌هایی که از حالت برانگیخته به حالت پایدار بازمی‌گردند، نور ساطع می‌کنند.
به نظر می‌رسد که نورون‌ها از فرایند مشابهی بهره می‌گیرند و امکان شکل‌گیری نورهای ملایم یا بیوفوتون‌ها را در بدن انسان فراهم می‌کنند.
قدرت التیام‌بخش نور
سیگنال‌های نوری می‌توانند باعث التیام شوند.
برخی از دانشمندان معتقدند که وقتی سلول‌ها آسیب می‌بینند، برای نشان دادن ناراحتی خود مثل منوّر نور ساطع می‌کنند. به این فکر کنید که بدن انسان به شکل غریزی خراش زانو را با هدایت سلول‌های ایمنی و مواد مغذی به محل آسیب‌دیده ترمیم می‌کند. نورون‌ها ممکن است از راهبرد مشابهی استفاده کنند و برای ترمیم از نور کمک بگیرند.
برخی از دانشمندان می‌گویند بیوفوتون‌های ساطع‌شده با طول موج‌های مختلف، سازوکارهای درمانی مختلفی را فعال کرده و به ترمیم سلول‌ها کمک می‌کنند.
این مفهوم با فوتوبیومدولاسیون یا درمان به کمک نور قرمز که در آن از طول موج‌های مشخصی برای بهبودی استفاده می‌شود هم‌خوانی دارد. مطالعات نشان می‌دهند که نور قرمز و نزدیک به مادون قرمز عملکرد میتوکندری‌ها را تقویت می‌کند، التهاب را کاهش می‌دهد و انعطاف‌پذیری عصبی را بهبود می‌بخشد.
دانشمندان به‌طور جدی مشغولِ بررسی نوردرمانی به‌عنوان یک راهکار درمانی بالقوه برای بیماری آلزایمر، پارکینسون، افسردگی، آسیب‌های مغزی و سکته هستند. اگر نور خارجی بتواند به التیام بدن کمک کند، نوری که در درون بدن ساطع می‌شود نیز ممکن است التیام‌بخش باشد.
ارتباط بین نور و عملکرد سلولی صرفاً به التیام محدود نمی‌شود، بلکه با شروع حیات نیز گره خورده است.
دانشمندان در اقدامی حیرت‌انگیز توانستند تصویری واقعی از اولین مواجهه تخمک و اسپرم تهیه کنند: یک نور خیره‌کننده ساطع می‌شود.
این نور که اغلب «جرقه روی» نامیده می‌شود، از شروع حیات جدید حکایت دارد. ظاهراً سلول‌ها قبل از شروع فرایند تقسیم همدیگر را به واسطه نور می‌شناسند.
این امر به طرح یک سؤال جالب می‌انجامد: آیا نور زبان اصلی بدن است؟
آیا ما نورِ غذا را جذب می‌کنیم؟
اگر بیوفوتون‌ها زبانی باشند که بدن برای ایجاد ارتباط از آن بهره می‌گیرد، انتخاب‌های ما- رژیم غذایی، محیط، افکار و باورها- وضوحِ مکالمه را تعیین خواهند کرد.
پوپ عمل خوردن را به «جذب نورِ غذا» تشبیه می‌کند. حرف پوپ استعاری نیست، بلکه او به عمل واقعی استخراج و استفاده از نورِ انباشته در غذا در سطح زیست‌شیمیایی اشاره دارد.
گیاهان از نور خورشید انرژی می‌گیرند و آن را از طریق فتوسنتز در پیوندهای شیمیایی ذخیره می‌کنند. وقتی یک گیاه را می‌خورید، پیوندهای شیمیایی شکسته شده و از نو در بدن سروسامان داده می‌شوند. این فرایند موجب تولید انرژی می‌شود که بدن از آن به‌عنوان سوخت استفاده می‌کند.
همان‌طور که نورون‌ها نور تولید می‌کنند، ما نیز نور را از غذا بیرون می‌کشیم. وقتی غذا در بدن درحال تجزیه شدن است، الکترون‌ها در سطوح انرژی جابه‌جا می‌شوند.
پوپ معتقد است که انرژیِ دریافتی ما از مواد غذایی اساساً انرژیِ نور است. این جمله با معادله معروف آلبرت اینشتین، E = mc² (انرژی موجود در هر ماده برابر است با حاصل‌ضرب جرم آن ماده در مربع سرعت نور)، هم‌خوانی دارد و نشان می‌دهد که جرم شکلِ متمرکزشده انرژی است. از این‌رو، با این‌که غذا از جرم فیزیکی برخوردار است، درنهایت به شکل نور ذخیره می‌شود.
محققان متوجه شده‌اند که برخی از مواد غذایی نسبت به غذاهای دیگر نور باکیفیت‌تری ساطع می‌کنند. دانشمندان با اندازه‌گیری نورِ انتشاریافته می‌توانند گوجه‌فرنگی‌های معمولی و ارگانیک و تخم‌مرغ‌های ارگانیک و تخم‌مرغ‌های معمولی را از هم تفکیک کنند.
مقاله‌ای در سال 2023 نشان داد که انتشار نور از تازگی و کیفیت غذا حکایت دارد و این باور قدیمی را که می‌گوید کالری فقط کالری است زیر سؤال برد. غذا صرفاً وسیله سوخت‌رسانی نیست، بلکه اطلاعاتی است که در قالب نور جذب می‌شود.
دریافت نور باکیفیت بالا می‌تواند به معنای واقعی کلمه انرژی نوریِ بدن را افزایش دهد که باعث بهبود ارتباطات سلولی و خودشفابخشی می‌شود.
سلب مسئولیت : اطلاعات ارائه‌شده صرفاً جنبه آموزشی داشته و منعکس‌کننده نظرات ساینا مک‌کلاف هستند که یک دانشمند است و با علم پزشکی سروکار ندارد. هدف، ارائه توصیه‌های پزشکی یا جایگزین کردن راهنمایی ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی نیست. همیشه قبل از تغییر رژیم غذایی، داروها یا سبک زندگی خود با ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید. از این اطلاعات با مسئولیت خود استفاده کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1381553/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - منچستریونایتد 3

یحیی: از عملکرد تیمم عصبانی‌ام

معاون رییس جمهور: بیمه دی رتبه اول درمان کشور را کسب کرد

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

روایت رهبر انقلاب از بوسیدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام(ص)

سرزمین های اشغالی در آتش

چرا شما ژاپنی‌ها زیاد خودکشی می‌کنید؟

مگه رژیمی ها هم می تونن «تیرامیسو» میل کنن؟!

ترمای بزرگسالی محصول این کم کاری های والدین است!

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

داور فینال جام جهانی برای بازی برگشت اینتر-بارسا

هکتور کوپر-عراق؛ یک امضا تا نهایی شدن!

کارتال: سه گل زدیم و بعد مدارا کردیم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است

محمدی: دوست دارم در تیم‌های بزرگ بازی کنم

گل دوم منچستریونایتد توسط برونو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 38

گل سوم منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط برونو فرناندس

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

اجرای سوزناک و احساسی از عرفان طهماسبی

پلیس راهور شرح می‌دهد؛ چه خودرویی را نه بخریم و نه سوار شویم؟

29 نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند

پلیس کرج فاش کرد: زنی شوهر پوادارش را با معشوقه‌اش کشت و زیر خانه‌اش دفن کرد!

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

روز دختر، میان آوار و اشک

2 غذای نانی برای پیک نیک روز جمعه

مطالعه در تاریکی به بینایی آسیب می‌رساند؛ افسانه‌ یا حقیقت علمی؟

3 عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!

خانواده‌ای که همه حافظ قرآن‌اند

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!