آریا بانو

آخرين مطالب

نگاه‌ کردن به صفحه نمایش در رختخواب کیفیت خواب را پایین می‌آورد پزشکي

نگاه‌ کردن به صفحه نمایش در رختخواب کیفیت خواب را پایین می‌آورد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - طبق مطالعه جدید، افرادی که زمان بیشتری را در رختخواب به تماشای صفحه‌نمایش اختصاص می‌دهند، بیشتر احتمال دارد که بی‌خوابی و کمبود خواب را گزارش کنند.

محققان بر اساس یک نظرسنجی در نروژ از بیش از 45 هزار دانشجو متوجه شدند هر ساعت اضافی استفاده از صفحه‌نمایش با 63 درصد افزایش در احتمال بی‌خوابی و 24 دقیقه کاهش در مدت زمان خواب مرتبط است. 
محققان این مطالعه که بر اساس داده‌های یک نظرسنجی ملی از دانشجویان 18 تا 28 ساله در سال 2022 انجام شد، قصد داشتند ارتباط بین مدت‌زمان استفاده از صفحه‌نمایش در رختخواب و الگوهای خواب را بررسی کنند. آن‌ها همچنین به دنبال بررسی تاثیر جستجو در شبکه‌های اجتماعی در مقایسه با سایر فعالیت‌های مرتبط با صفحه‌نمایش، بر کیفیت خواب بودند.
دکتر گونهیلد جانسن هیتلند، از موسسه بهداشت عمومی نروژ، نویسنده‌ اصلی این پژوهش، گفت که نوع فعالیت به اندازه‌ مدت‌زمان استفاده از صفحه‌نمایش تاثیرگذار نبود. او بیان کرد: «ما بین جستجو در شبکه‌های اجتماعی و سایر فعالیت‌های مرتبط با صفحه‌نمایش هیچ تفاوت معناداری پیدا نکردیم. آنچه نشان می‌دهد خود استفاده از صفحه‌نمایش عامل اصلی اختلال خواب است.»
شرکت‌کنندگان مشخص کردند که آیا پس رفتن به رختخواب از دستگاه‌های دیجیتال مانند موبایل استفاده می‌کنند یا خیر و چه می‌کنند. گزینه‌های ارائه‌شده عبارت بودند از تماشای فیلم یا سریال، بررسی شبکه‌های اجتماعی، جستجو در اینترنت و بازی‌. از شرکت‌کنندگان خواسته شد مشخص کنند در چند شب از هفته و برای چه مدت‌ زمانی از چنین رسانه‌هایی استفاده می‌کنند و همچنین چند وقت یک‌ بار در به خواب رفتن یا در خواب ماندن دچار مشکل می‌شوند، زود از خواب بیدار می‌شوند یا احساس خستگی دارند.
این پژوهش افرادی را که حداقل سه شب یا سه روز در هفته و به مدت حداقل سه ماه چنین مشکلاتی را تجربه کرده بودند، به‌عنوان مبتلایان به بی‌خوابی در نظر گرفت.
رابطه‌ استفاده از صفحه‌نمایش با اختلال خواب
در حالی‌ که این مطالعه بین استفاده از صفحه‌نمایش در زمان خواب و گزارش اختلال خواب یا بی‌خوابی ارتباطی پیدا کرد، محققان تاکید کردند که این به معنای رابطه‌ علت و معلولی نیست. دکتر هیتلند گفت: «این مطالعه نمی‌تواند تعیین کند آیا استفاده از صفحه‌نمایش باعث بی‌خوابی می‌شود، یا اینکه دانشجویان مبتلا به بی‌خوابی بیشتر از صفحه‌نمایش استفاده می‌کنند.»
جاشوا پایپر، متخصص خواب، معتقد است استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی بر خواب تاثیر منفی دارد. او می‌گوید که این عادت هم فرصت خواب را کم می‌کند و هم کیفیت آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل برخی افراد در به خواب رفتن مشکل دارند و برخی دیگر نمی‌توانند خوابشان را حفظ کنند. او همچنین اشاره می‌کند که کاهش روشنایی صفحه یا استفاده از حالت شب تاثیر چندانی ندارد، زیرا خود بالاپایین کردن صفحات و تعامل با دستگاه عامل اصلی اختلال خواب است.
نکاتی برای بهبود خواب 
اختلال خواب مشکل شایعی است که افراد زیادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با اینکه استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی قبل از خواب بسیار رایج است، تاثیر آن بر سلامت جسم و روان همچنان محل بحث است. توصیه کارشناسان این است که قبل از خواب، دستگاه‌های الکترونیکی را کنار بگذارید. 
پیروی از یک روال منظم برای خواب هم در بهبود کیفیت و کمیت خواب تاثیر دارد. تمرین‌های تنفسی، خواندن کتاب یا دوش‌ گرفتن قبل از خواب بسیار مفید است. اجتناب از کافئین، الکل و وعده‌های غذایی سنگین قبل از خواب و نیز بهبود شرایط اتاق خواب و بستن صدای اعلان‌های گوشی در طول شب می‌تواند تاثیر مثبتی بر کیفیت خواب داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1382460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

آمار اولیه از زلزله صبحگاهی خراسان رضوی؛ 3 مصدوم در رشتخوار، 2 مصدوم در مشهد

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

طبیعت بهاری سیاهکل گیلان

نفخ معده، بی‌اشتهایی، ضعف و خستگی و تپش قلب... نشانه‌های کمبود این ویتامین

70 درصد تجرد قطعی دختران دهه شصتی ناشی از انتخاب بوده است نه جبر!

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی

اسطوره نیوکسل در خیابان گیتار می‌‌زند!

باورکردنی نیست اسماعیل کارتال!

فیلم‌های آخر هفته تلویزیون

آهنگ جدید/ محسن یگانه «تقویم مچاله» را منتشر کرد

تنفس هوای قابل قبول در پایتخت

ترافیک پرحجم و سنگین در محل‌های برگزاری کنکور

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در ارتفاعات؛ از دره‌نوردی خودداری کنید

ابعاد جدید از جنایت با شلیک‌های گانگستری

لحظه حمله وحشیانه گله فیل‌ها به گور خر بینوا!

غروب زیبای متل قو در مازندران

رودیگر بزرگترین معضل فصل رئال را نشان داد

چهره ها/ قابی از بازیگر «او یک فرشته بود» با مرضیه برومند

نوبت اول کنکور سراسری 1404 آغاز شد

تقویم تاریخ/ روز جهانی کار و کارگر

این شما و این عجیب ترین مرز تاریخ در ایران

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با طعمی بی نظیر و متفاوت

توصیه مهم یک متخصص پوست به زنان

رازهایی که مشاوران خانواده به شما نمی‌گویند!

عاشقانه‌های غمگین در «سلمآه»؛ دست و دلم به شعر شاد نمی‌رود

رئال قهرمان المپیک را جانشین کورتوا می‌کند!

لحظه‌ای که ساپینتو از فوتبال ایران رفت!

مستند «خاکستر» و قتلی که هیچ‌کس گردن نمی‌گیرد

آهنگ جدید/ قطعه «زندان بان» با صدای محسن چاوشی منتشر شد

زمین لرزه پنج ریشتری «رُشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

تفال/ اگر آن طایر قدسی ز درم باز آید

چه موادغذایی برای دیابتی‌ها مناسب است؟

کاوشگر خورشیدی هند چگونه تاریخ‌ساز شد؟

شاید قهرمان لیگ باز هم در قزوین مشخص می‌شود

شاهین از دست متقاضیان پرید

حضور هلدینگ منتسب به بابک زنجانی در میان خریداران اصلی سهام سایپا

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!