آریا بانو

آخرين مطالب

7 دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند پزشکي

7 دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برخی دارو‌ها می‌توانند با ویتامین دی تداخل داشته باشند و جذب یا اثرگذاری آن را کاهش دهند، بنابراین آگاهی از این تداخلات و مشورت با پزشک ضروری است.

ویتامین دی یکی از ویتامین‌های حیاتی برای سلامت استخوان‌ها، تنظیم متابولیسم و کاهش التهاب در بدن است، اما مصرف همزمان آن با برخی دارو‌ها می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند.
به نقل از هلث، ویتامین دی یک ویتامین ضروری است که نقش مهمی در التهاب و متابولیسم (تولید انرژی) ایفا می‌کند. دو نوع اصلی ویتامین دی وجود دارد: ارگوکالسیفرول (ویتامین دی 2) و کوله‌کالسیفرول (ویتامین دی 3). ویتامین دی برای درمان و کاهش خطر بیماری‌هایی که مرتبط با سطح پایین ویتامین دی هستند، مانند راشیتیسم و پوکی استخوان ضروری است. شما می‌توانید ویتامین دی را از رژیم غذایی، تابش مستقیم آفتاب، یا به‌صورت مکمل دریافت کنید. ویتامین دی ممکن است با دارو‌ها و مکمل‌های دیگر که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشد، بنابراین قبل از شروع مصرف ویتامین دی در صورت مصرف سایر دارو‌ها با پزشک خود مشورت کنید.
1. استاتین‌ها
مهارکننده‌های هیدروکسی متیل‌گلوتاریل کوآنزیم آ که به نام استاتین‌ها شناخته می‌شوند، دارو‌هایی هستند که برای کاهش سطح کلسترول مصرف می‌شوند. نمونه‌هایی از استاتین‌ها شامل لیپیتور (آتورواستاتین)، لوواستاتین و زوکور (سیمواستاتین) هستند. ویتامین دی ممکن است جذب استاتین در خون را کاهش دهد و مانع از انتقال آن در بدن شود. برخی از مطالعات کوچک نشان داده‌اند که مکمل‌های ویتامین دی می‌توانند میزان تأثیر داروی استاتین در بدن را کاهش دهند. با این حال، خطر تاثیر این امر بر سطح چربی‌های خون (مانند لیپید‌ها و کلسترول) کم است. استاتین‌ها همچنین می‌توانند بر روند طبیعی تولید ویتامین دی در بدن تاثیر بگذارند، زیرا ویتامین دی با کمک یک نوع خاص از کلسترول در بدن تولید می‌شود. همچنین استاتین‌ها و ویتامین دی توسط همان آنزیم کبدی، یعنی سیتوکروم، تجزیه می‌شوند و این می‌تواند باعث رقابت بین این دو دارو برای این آنزیم شود. این رقابت ممکن است منجر به سطح بالاتر یکی از دارو‌ها و سطح پایین‌تر داروی دیگر شود. تحقیقات بیشتری برای درک این تعاملات و تاثیر آن بر ویتامین دی و استاتین‌ها مورد نیاز است. در کل، مصرف همزمان ویتامین دی و استاتین معمولاً ایمن است. در صورتی که هر دو را مصرف می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید تا سطح کلسترول شما را به دقت تحت نظر داشته باشد یا در صورت نیاز داروی کلسترول شما را تغییر دهد.
2. اورلیستات
اورلیستات دارویی است که برای کمک به کاهش وزن استفاده می‌شود. این دارو می‌تواند به‌صورت نسخه‌ای (زنی‌کال) یا بدون نسخه (آلی) مصرف شود. اورلیستات چربی‌های موجود در رژیم غذایی را تجزیه می‌کند و از جذب آنها در معده و روده جلوگیری می‌کند و آنها را از طریق مدفوع دفع می‌کند. این دارو همچنین می‌تواند جذب ویتامین دی را در معده و روده مسدود کرده و مقدار کلی ویتامین دی در بدن شما از رژیم غذایی و مکمل‌ها را کاهش دهد. اگر اورلیستات و ویتامین دی مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک شما سطح ویتامین دی شما را زیر نظر بگیرد و توصیه کند که مصرف این دو دارو حداقل دو ساعت از یکدیگر جدا باشد.
3. دیورتیک‌های تیازیدی
دیورتیک‌های تیازیدی، برای درمان مشکلات قلبی و عروقی و کمک به دفع مایعات اضافی از بدن استفاده می‌شوند. نمونه‌هایی از این دارو‌ها شامل هیدروکلروتیازید و کلروتیازید هستند. تعامل دارویی میان ویتامین دی و دیورتیک‌های تیازیدی به نحوه تاثیر ویتامین دی بر سطح کلسیم مربوط می‌شود. ویتامین دی به بدن کمک می‌کند تا کلسیم را در معده جذب کرده و آن را به سایر قسمت‌ها برای استفاده منتقل کند. دیورتیک‌های تیازیدی سطح کلسیم خون را با کاهش میزان کلسیم از دست رفته از طریق ادرار افزایش می‌دهند. مصرف همزمان دیورتیک‌های تیازیدی و ویتامین دی می‌تواند منجر به افزایش سطح کلسیم خون (هیپرکلسمی) شود. خطر هیپرکلسمی در بزرگ‌سالان مسن‌تر یا افرادی که بیماری کلیوی دارند، بیشتر است. اگر نگران تداخل دارویی میان دیورتیک‌های تیازیدی و ویتامین دی هستید، با پزشک خود مشورت کنید.
4. استروئید‌ها
کورتیکواستروئید‌ها معمولاً برای کاهش التهاب و درمان بیماری‌هایی مانند کولیت زخمی یا آسم تجویز می‌شوند. نمونه‌هایی از کورتیکواستروئید‌ها شامل پردنیزون، هیدروکورتیزون و دگزامتازون هستند. تحقیقات نشان می‌دهد استروئید‌ها می‌توانند جذب کلسیم را کاهش داده و نحوه جذب ویتامین دی در بدن را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از مطالعات گزارش داده‌اند که کمبود ویتامین دی در افرادی که استروئید مصرف می‌کنند، بیشتر است.
5. بیل اسید سیکوسترنت‌ها
این دارو‌ها برای کاهش سطح کلسترول و قند خون مصرف می‌شوند. نمونه‌هایی از بیل اسید سیکوسترنت‌ها شامل کلوستیرامین، کولستیولام و کولستیتول هستند. بیل اسید سیکوسترنت‌ها اسید صفرا را در روده مسدود کرده و از ورود آن به خون جلوگیری می‌کنند. این کار باعث می‌شود که کبد کلسترول را از خون جذب کرده و اسید صفرا بیشتری تولید کند که به کاهش سطح کلسترول کمک می‌کند.
6. دیگوکسین
دیگوکسین دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی و نارسایی قلبی تجویز می‌شود. مصرف دوز‌های بالای ویتامین دی می‌تواند خطر هیپرکلسمی (سطح بالای کلسیم در خون) را افزایش دهد. سطوح بالای کلسیم می‌تواند خطر آریتمی‌های قلبی (ریتم‌های غیرطبیعی قلب) را افزایش دهد، به‌ویژه اگر دیگوکسین نیز مصرف شود.
7. دیلتیازم
دیلتیازم دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی و عروقی تجویز می‌شود. تعامل دارویی میان دیلتیازم و ویتامین دی به‌ویژه به نحوه تاثیر این دو دارو بر سطح کلسیم مربوط می‌شود.
مکمل‌هایی که نباید با ویتامین دی مصرف کنید
ویتامین دی به‌طور کلی با بسیاری از مکمل‌ها تداخل ندارد. با این حال، اگر ویتامین دی را همراه با کلسیم یا منیزیم مصرف می‌کنید، باید این مکمل‌ها را به دقت زیر نظر داشته باشید. اگر علائمی مانند تهوع، استفراغ، تشنگی زیاد، ادرار مکرر، ضعف عضلانی، درد استخوان یا گیجی را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر دارو‌هایی برای آریتمی یا سایر مشکلات قلبی مصرف می‌کنید، باید مراقب هرگونه نشانه یا علامت از تشدید آریتمی‌ها باشید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1386924/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی قهرمان بدون شکست اخراج شد!

خلاصه بازی اتلتیک بیلبائو 0 - اتلتیک 3

اسلامی: چه افرادی باعث سقوط نساجی شدند؟

بابایی: به صورت موقت تا آخر فصل هستم

ترکیب احتمالی استقلال مقابل آلومینیوم اراک

ساکت الهامی از نساجی استعفا داد

اخباری: برنده بازی تماشاگران خانم بودند!

مرادی: دو بازی آخر را می‌بریم تا تک‌رقمی شویم

دستور فوری برای تخلیه ترمینال کالاهای خطرناک بندر شهید رجایی

روایت رهبر انقلاب از بوسیدن دست کارگر توسط پیامبر اسلام(ص)

سرزمین های اشغالی در آتش

چرا شما ژاپنی‌ها زیاد خودکشی می‌کنید؟

مگه رژیمی ها هم می تونن «تیرامیسو» میل کنن؟!

ترمای بزرگسالی محصول این کم کاری های والدین است!

این پدیده‌ شگفت‌انگیز ذهن علم را به خود مشغول کرده است

«طهورا»؛ نگاهی متفاوت به زنان در دوره امامت امام رضا(ع)

داور فینال جام جهانی برای بازی برگشت اینتر-بارسا

هکتور کوپر-عراق؛ یک امضا تا نهایی شدن!

کارتال: سه گل زدیم و بعد مدارا کردیم

اخباری: خودزنی کردیم و برد را از دست دادیم!

علت قطعی VAR یزد؛ لجبازی صداوسیما و فدراسیون!

گل اول منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط کاسمیرو

سقوط نساجی به ضرر فوتبالیست‌های مازندرانی است

محمدی: دوست دارم در تیم‌های بزرگ بازی کنم

گل دوم منچستریونایتد توسط برونو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 38

گل سوم منچستریونایتد به اتلتیک بیلبائو توسط برونو فرناندس

تیپ خانم بازیگر در سریال «تاسیان» بحث‌برانگیز شد!

نگاهی به فیلم «سلام علیکم حاج آقا» با 6 سال سابقه توقیف!

اجرای سوزناک و احساسی از عرفان طهماسبی

پلیس راهور شرح می‌دهد؛ چه خودرویی را نه بخریم و نه سوار شویم؟

29 نفر از جان باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی شناسایی شدند

پلیس کرج فاش کرد: زنی شوهر پوادارش را با معشوقه‌اش کشت و زیر خانه‌اش دفن کرد!

آتش سوءظن به جان مرد افتاد؛ دفن دخترش در بیابان

دستگیری پدری که دختر 5 ساله خود را به قتل رسانده بود

کریمه‌ آل‌الله یا حضرت معصومه

تا این دلم تو صحن تو آرومه

هجوم گسترده حشرات در فروشگاه‌های عربستان

انس به دنیا، منشأ وحشت از مرگ است!

وقتی سواد رسانه ای نداریم...

روز دختر، میان آوار و اشک

2 غذای نانی برای پیک نیک روز جمعه

مطالعه در تاریکی به بینایی آسیب می‌رساند؛ افسانه‌ یا حقیقت علمی؟

3 عامل کشنده که قلب شما را نشانه گرفته‌اند!

خانواده‌ای که همه حافظ قرآن‌اند

پرتاب ماهواره‌ای که کارش وزن‌کردن جنگل‌ها است!

انگار که لال شده باشم ؛ شاید هم کور و کر !

دروازه‌بان پرسپولیس در رویای لغزش بیرانوند!

صعود شهرقدسی‌ها به لیگ برتر؛ بازهم قلعه حسن خان

تساوی استقلال خورستان و خیبر در جدال همسایه‌ها

احتمال برگزاری استقلال خوزستان-تراکتور در تبریز!