آریا بانو

آخرين مطالب

7 دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند پزشکي

7 دارویی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برخی دارو‌ها می‌توانند با ویتامین دی تداخل داشته باشند و جذب یا اثرگذاری آن را کاهش دهند، بنابراین آگاهی از این تداخلات و مشورت با پزشک ضروری است.

ویتامین دی یکی از ویتامین‌های حیاتی برای سلامت استخوان‌ها، تنظیم متابولیسم و کاهش التهاب در بدن است، اما مصرف همزمان آن با برخی دارو‌ها می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند.
به نقل از هلث، ویتامین دی یک ویتامین ضروری است که نقش مهمی در التهاب و متابولیسم (تولید انرژی) ایفا می‌کند. دو نوع اصلی ویتامین دی وجود دارد: ارگوکالسیفرول (ویتامین دی 2) و کوله‌کالسیفرول (ویتامین دی 3). ویتامین دی برای درمان و کاهش خطر بیماری‌هایی که مرتبط با سطح پایین ویتامین دی هستند، مانند راشیتیسم و پوکی استخوان ضروری است. شما می‌توانید ویتامین دی را از رژیم غذایی، تابش مستقیم آفتاب، یا به‌صورت مکمل دریافت کنید. ویتامین دی ممکن است با دارو‌ها و مکمل‌های دیگر که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشد، بنابراین قبل از شروع مصرف ویتامین دی در صورت مصرف سایر دارو‌ها با پزشک خود مشورت کنید.
1. استاتین‌ها
مهارکننده‌های هیدروکسی متیل‌گلوتاریل کوآنزیم آ که به نام استاتین‌ها شناخته می‌شوند، دارو‌هایی هستند که برای کاهش سطح کلسترول مصرف می‌شوند. نمونه‌هایی از استاتین‌ها شامل لیپیتور (آتورواستاتین)، لوواستاتین و زوکور (سیمواستاتین) هستند. ویتامین دی ممکن است جذب استاتین در خون را کاهش دهد و مانع از انتقال آن در بدن شود. برخی از مطالعات کوچک نشان داده‌اند که مکمل‌های ویتامین دی می‌توانند میزان تأثیر داروی استاتین در بدن را کاهش دهند. با این حال، خطر تاثیر این امر بر سطح چربی‌های خون (مانند لیپید‌ها و کلسترول) کم است. استاتین‌ها همچنین می‌توانند بر روند طبیعی تولید ویتامین دی در بدن تاثیر بگذارند، زیرا ویتامین دی با کمک یک نوع خاص از کلسترول در بدن تولید می‌شود. همچنین استاتین‌ها و ویتامین دی توسط همان آنزیم کبدی، یعنی سیتوکروم، تجزیه می‌شوند و این می‌تواند باعث رقابت بین این دو دارو برای این آنزیم شود. این رقابت ممکن است منجر به سطح بالاتر یکی از دارو‌ها و سطح پایین‌تر داروی دیگر شود. تحقیقات بیشتری برای درک این تعاملات و تاثیر آن بر ویتامین دی و استاتین‌ها مورد نیاز است. در کل، مصرف همزمان ویتامین دی و استاتین معمولاً ایمن است. در صورتی که هر دو را مصرف می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید تا سطح کلسترول شما را به دقت تحت نظر داشته باشد یا در صورت نیاز داروی کلسترول شما را تغییر دهد.
2. اورلیستات
اورلیستات دارویی است که برای کمک به کاهش وزن استفاده می‌شود. این دارو می‌تواند به‌صورت نسخه‌ای (زنی‌کال) یا بدون نسخه (آلی) مصرف شود. اورلیستات چربی‌های موجود در رژیم غذایی را تجزیه می‌کند و از جذب آنها در معده و روده جلوگیری می‌کند و آنها را از طریق مدفوع دفع می‌کند. این دارو همچنین می‌تواند جذب ویتامین دی را در معده و روده مسدود کرده و مقدار کلی ویتامین دی در بدن شما از رژیم غذایی و مکمل‌ها را کاهش دهد. اگر اورلیستات و ویتامین دی مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک شما سطح ویتامین دی شما را زیر نظر بگیرد و توصیه کند که مصرف این دو دارو حداقل دو ساعت از یکدیگر جدا باشد.
3. دیورتیک‌های تیازیدی
دیورتیک‌های تیازیدی، برای درمان مشکلات قلبی و عروقی و کمک به دفع مایعات اضافی از بدن استفاده می‌شوند. نمونه‌هایی از این دارو‌ها شامل هیدروکلروتیازید و کلروتیازید هستند. تعامل دارویی میان ویتامین دی و دیورتیک‌های تیازیدی به نحوه تاثیر ویتامین دی بر سطح کلسیم مربوط می‌شود. ویتامین دی به بدن کمک می‌کند تا کلسیم را در معده جذب کرده و آن را به سایر قسمت‌ها برای استفاده منتقل کند. دیورتیک‌های تیازیدی سطح کلسیم خون را با کاهش میزان کلسیم از دست رفته از طریق ادرار افزایش می‌دهند. مصرف همزمان دیورتیک‌های تیازیدی و ویتامین دی می‌تواند منجر به افزایش سطح کلسیم خون (هیپرکلسمی) شود. خطر هیپرکلسمی در بزرگ‌سالان مسن‌تر یا افرادی که بیماری کلیوی دارند، بیشتر است. اگر نگران تداخل دارویی میان دیورتیک‌های تیازیدی و ویتامین دی هستید، با پزشک خود مشورت کنید.
4. استروئید‌ها
کورتیکواستروئید‌ها معمولاً برای کاهش التهاب و درمان بیماری‌هایی مانند کولیت زخمی یا آسم تجویز می‌شوند. نمونه‌هایی از کورتیکواستروئید‌ها شامل پردنیزون، هیدروکورتیزون و دگزامتازون هستند. تحقیقات نشان می‌دهد استروئید‌ها می‌توانند جذب کلسیم را کاهش داده و نحوه جذب ویتامین دی در بدن را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از مطالعات گزارش داده‌اند که کمبود ویتامین دی در افرادی که استروئید مصرف می‌کنند، بیشتر است.
5. بیل اسید سیکوسترنت‌ها
این دارو‌ها برای کاهش سطح کلسترول و قند خون مصرف می‌شوند. نمونه‌هایی از بیل اسید سیکوسترنت‌ها شامل کلوستیرامین، کولستیولام و کولستیتول هستند. بیل اسید سیکوسترنت‌ها اسید صفرا را در روده مسدود کرده و از ورود آن به خون جلوگیری می‌کنند. این کار باعث می‌شود که کبد کلسترول را از خون جذب کرده و اسید صفرا بیشتری تولید کند که به کاهش سطح کلسترول کمک می‌کند.
6. دیگوکسین
دیگوکسین دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی مانند فیبریلاسیون دهلیزی و نارسایی قلبی تجویز می‌شود. مصرف دوز‌های بالای ویتامین دی می‌تواند خطر هیپرکلسمی (سطح بالای کلسیم در خون) را افزایش دهد. سطوح بالای کلسیم می‌تواند خطر آریتمی‌های قلبی (ریتم‌های غیرطبیعی قلب) را افزایش دهد، به‌ویژه اگر دیگوکسین نیز مصرف شود.
7. دیلتیازم
دیلتیازم دارویی است که برای درمان مشکلات قلبی و عروقی تجویز می‌شود. تعامل دارویی میان دیلتیازم و ویتامین دی به‌ویژه به نحوه تاثیر این دو دارو بر سطح کلسیم مربوط می‌شود.
مکمل‌هایی که نباید با ویتامین دی مصرف کنید
ویتامین دی به‌طور کلی با بسیاری از مکمل‌ها تداخل ندارد. با این حال، اگر ویتامین دی را همراه با کلسیم یا منیزیم مصرف می‌کنید، باید این مکمل‌ها را به دقت زیر نظر داشته باشید. اگر علائمی مانند تهوع، استفراغ، تشنگی زیاد، ادرار مکرر، ضعف عضلانی، درد استخوان یا گیجی را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر دارو‌هایی برای آریتمی یا سایر مشکلات قلبی مصرف می‌کنید، باید مراقب هرگونه نشانه یا علامت از تشدید آریتمی‌ها باشید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1386924/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بلوط هِلم کنار دریاچه کومو در ایتالیا

غذاهای مفید برای پیشگیری از سرطان

رنگ موی موکا چیست و مناسب چه افرادی است؟

تولید نسل جدید پانسمان‌ با ترکیب کورکومین و نانولوله‌های کربنی

درباره «برادران کارامازوف»

بدون این دو نفر چه بلایی سر رئال می‌آمد!

بحران بد موقع؛ ستاره بارسا دیگر درخشان نیست

پوستر پرسپولیس؛ دستهای پینه بسته، دلهای سرخ

ماموریت مهم؛ دو ستاره بارسا باید به اینتر برسند

خیره‌کننده و در اوج؛ رافینیا از مسی گذشت

همه نگران تمدید اثرگذارترین ستاره استقلال

یامال: مطمئنم که بارسا به فینال می‌رود

تمرین با رونالدو یکی‌ از بهترین لحظات دوران فوتبالم بود!

حذف اینترمیامی از چمپیونز؛ تهدید مسی پوچ بود!

اعتراض استقلال به زمان برگزاری دیدار حذفی

چرا بازیگران سینما به سمت تئاتر می روند؟

آهنگ «زمان» با صدای سیامک عباسی

19 نفر حین فرار از زلزله در پنج شهرستان خراسان رضوی مصدوم شدند

اهمیت امانتداری

استتار فوق العاده این موجود عجیب

آخرین شایعات نقل و انتقالاتی پرسپولیس

جنگ رئال، بارسا و بایرن برای شاگرد ممتاز ژابی آلونسو

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

پاسخ وزارت ارتباطات درخصوص پیامک‌های اخطار حجاب: ارسال این دست پیامک‌ها متولیان خود را دارد

لحظه شکار یک پرنده توسط یک حشره و خوردن او!

تَنگِ شگفت انگیز چله بوچیر

با نخود فرنگی غذا چی بپزم؟

5 خاصیت ماست که کمتر شنیده‌اید

داشتن خانه باکلاس و شیک با رعایت این نبایدها

ایران در حال ساخت 20 ماهواره است

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی

گردان: سیدحسین بهترین دروازه‌بان ایران است

مس رفسنجان با 2 غایب مقابل پرسپولیس

تصاویری از مجری محبوب دهه 60 در دیزنی‌لند

واکنش روابط عمومی اپلیکیشن شاد به خبر کلاهبرداری از والدین دانش‌آموزان

طبیعت زیبای قلعه رودخان

15 مکان شگفت‌انگیز که قبل از مرگ باید دید

طرز تهیه سس مایونز بدون تخم مرغ

رئال و نصف اروپا به‌دنبال الماس جدید آرژانتینی

دیدار غیرمنتظره مجری مشهور با ستاره رپ!

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

آمار اولیه از زلزله صبحگاهی خراسان رضوی؛ 3 مصدوم در رشتخوار، 2 مصدوم در مشهد

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

طبیعت بهاری سیاهکل گیلان

نفخ معده، بی‌اشتهایی، ضعف و خستگی و تپش قلب... نشانه‌های کمبود این ویتامین

70 درصد تجرد قطعی دختران دهه شصتی ناشی از انتخاب بوده است نه جبر!

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

شاهدی بر زندگی مردم فلسطین زیر سایه آپارتاید صهیونیستی