آریا بانو

آخرين مطالب

عضله‌سازی با گوشت بهتر است یا گیاه؟ گوناگون

عضله‌سازی با گوشت بهتر است یا گیاه؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /بهترین منبع پروتئین برای عضله‌سازی ممکن است شما را شگفت‌زده کند؛ چرا که خط بطلانی بر یک باور دیرینه یا عقیده فعلی در این مورد است.
دانشمندان با به چالش کشیدن این باور که پروتئین حیوانی نوع برتر برای عضله‌سازی است، نشان داده‌اند که در واقع هیچ تفاوتی در خوردن گوشت و لبنیات یا منابع گیاهی پس از تمرین ورزشی برای عضله‌سازی وجود ندارد.
به نقل از نیو اطلس، محققان دانشگاه ایلینوی اربانا-شمپین(Urbana-Champaign) 40 شرکت کننده ورزشکار شامل 28 مرد و 12 زن بین 20 تا 40 ساله را انتخاب کردند که سپس تحت یک رژیم غذایی خاص هفت روزه قرار گرفتند تا قبل از این آزمایش، بدنشان تنظیم مجدد شود.
سپس به طور تصادفی یک برنامه غذایی 9 روزه گیاه‌خواری یا همه‌چیزخواری طراحی شده توسط دانشمندان به آنها اختصاص یافت.
رژیم غذایی همه‌چیزخواری حاوی حداقل 70 درصد پروتئین حیوانی بود و شامل گوشت گاو، گوشت خوک، مرغ، لبنیات و تخم مرغ بود.
رژیم گیاه‌خواری نیز توجه ویژه‌ای به محتوای اسید آمینه داشت تا اطمینان حاصل شود که پروتئین‌های گیاهی، کامل و قابل مقایسه با منابع حیوانی هستند.
به طور کلی، شرکت کنندگان روزانه حدود 1.1 تا 1.2 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود مصرف کردند. سپس، گروه‌ها بیشتر تقسیم شدند. برخی از شرکت‌کنندگان تقریباً همان مقدار پروتئین را در سه وعده غذایی هر روزه می‌خوردند، در حالی که بقیه درصدهای متفاوتی پروتئین در پنج وعده غذایی برای مدت زمان مشابه داشتند که بیشترین مقدار آن در اواخر روز بود.
در طول این مدت، همه هر سه روز یک بار تمرینات تقویت عضلانی مبتنی بر وزن را در آزمایشگاه انجام دادند. همچنین از حسگرهایی برای رصد فعالیت بدنی خارج از محیط آزمایشگاه شرکت کنندگان استفاده شد.
علاوه بر این، شرکت‌کنندگان هر روز «آب سنگین» یا دوتره شده(D20) می‌نوشیدند که روشی رایج برای ردیابی سنتز متابولیک پروتئین و اسیدهای آمینه است و اساساً برای سنجش نحوه استفاده بدن از پروتئین مصرف‌شده استفاده می‌شود. به این ترتیب، محققان قادر به مشاهده چگونگی استفاده از این پروتئین توسط بافت عضلانی در بدن بودند.
هنگامی که نمونه‌برداری از عضلات پا در پایان آزمایش گرفته شد و با نمونه‌های قبل از شروع آزمایش مقایسه شد، نیکلاس بورد(Nicholas Burd)، محقق اصلی این آزمایش از نتایج شگفت‌زده شد، زیرا هیچ تفاوتی در نحوه سنتز پروتئین توسط عضله بین دو منبع مختلف پروتئین در رژیم غذایی وجود نداشت. همچنین تاثیری در دریافت پروتئین به طور مساوی یا نامساوی در وعده‌های غذایی در طول روز وجود نداشت.
برد گفت: تصور بر این بود که بهتر است مواد مغذی را در طول روز به حالت ثابت و مداوم به بدن تحویل دهیم. من همچنین فکر می‌کردم که اگر پروتئینِ کم‌کیفیت‌تری (از نظر قابلیت هضم و محتوای اسید آمینه آن) دریافت می‌کنید، شاید توزیع و سنتز آن تفاوتی داشته باشد.
اگر تاکنون در تلاش برای به حداکثر رساندن رشد و قدرت عضلانی خود بوده‌اید، می‌دانید که مقالات علمی زیادی در مورد این موضوع وجود دارد. اکنون این مطالعه نشان می‌دهد که مهم نیست که منبع پروتئین چه باشد یا اینکه یک باره خورده شود یا در وعده‌های غذایی مختلف در طول روز تقسیم شود، چرا که بدن به طور کلی پروتئین را به یک صورت جذب می‌کند.
باور دیرینه یا عقیده فعلی این است که منابع پروتئینیِ حیوانی، به‌ویژه برای عضله‌سازی بهتر هستند، در حالی که این مطالعه آن را رد می‌کند.
بسیاری از باورهای پیشین از مطالعاتی ناشی می‌شود که رویدادهای منفرد مصرف پروتئین و سپس تجزیه و تحلیل بافت عضلانی را با هم مقایسه کرده‌اند و نشان داده‌اند که پروتئین حیوانی با سرعت بیشتری جذب می‌شود.
بورد نیز می‌گوید: فرضیه کلی ما بر اساس مطالعات قبلی، مبنی بر این بود که الگوی غذایی مبتنی بر حیوانات در حمایت از عضله‌سازی، مؤثرتر است.
این مطالعه جدید، بیشتر از تحقیقات قبلی منعکس کننده دریافت پروتئین در دنیای واقعی بود. ضمن اینکه یک آزمایش طولانی‌مدت دیگر نیز که به مدت بیش از 10 هفته انجام شد، تفاوت قابل توجهی را در عضله‌سازی میان رژیم غذایی حیوانی یا گیاهی نشان نداد، اما افراد را ملزم به خوردن پروتئین بسیار بیشتر از نیاز خود (1.6-1.8 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدنشان) کرده بود.
در آن مطالعه، شرکت‌کنندگانی که رژیم گیاه‌خواری داشتند، اغلب پروتئین خود را به عنوان مکمل دریافت کرده بودند که مقایسه ضعیفی از رژیم‌های غذایی متمرکز بر پروتئین در غذاهای کامل است.
محققان این مطالعه جدید می‌گویند: نتایج ما نشان داد که عملکرد آنابولیک الگوهای رژیم غذایی حیوانی و گیاهی مشابه است. علاوه بر این، هیچ تأثیر تنظیمی توزیع بین دو الگوی غذایی بر تحریک نرخ سنتز پروتئین تارچه‌ای در بزرگسالان جوان وجود ندارد.
در حالی که افراد ورزشکار ممکن است هنوز هم به نوشیدن مخلوط پروتئین وی(whey) بعد از تمرین خود تعصب داشته باشند، طبق گفته محققان این مطالعه جدید، این کار، هیچ تفاوتی را رقم نمی‌زند.
بورد می‌گوید: تا زمانی که پروتئین با کیفیت بالا از غذای روزانه خود دریافت می‌کنید، عضله‌سازی رخ می‌دهد.
این مطالعه در مجله Medicine and Science in Sports and Exercise منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1395653/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

96 درصد مسکن کشور توسط مردم ساخته می‌شود

تاکسی‌های برقی با وام میلیاردی و باتری اشانتیون در تهران!

روابط عمومی سامانه شاد بیانیه رسمی صادر کرد

64 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای سیستان و بلوچستان کشف شد

هجوم به فروشگاه‌ها از ترس قطع مجدد برق در اروپا

شیرینی خانگی آسان با مغزی شکلات

6 توصیه برای بزرگسالانی که ADHD دارند!

کودکتان را با کارتون «نقاش بزرگ» به خواب دعوت کنید

ابداع چوبی به قدرتمندی فولاد

نوجوانانی که عازم حج هستند این سفرنامه را بخوانند !

آخرین حضور پدر ملوان در سن‌سیروس!

بازدید هاشمی از اردوی تیم ملی تیراندازی با کمان

ضربه فنی بازیکن مس و واکنش دیدنی گندوز

بدشانسی بزرگ شماره 6؛ کنعانی مصدوم شد

تارتار: بازیکنانم کاری به پیشنهاداتشان ندارند

کارترون: اگر معجزه هست، چرا برای سپاهان نباشد!

آل کثیر مقابل دروازه مس توپ را به آسمان فرستاد

آخرین موقعیت مس مقابل دروازه پرسپولیس از دست رفت

تساوی چادرملو و فولاد؛ هوادار سقوط کرد

دست رد پیکان به افزایش فاصله و برد مهم صنعت نفت آبادان

پرسپولیس در یک نیمه بارش را بست و امیدوار ماند

10 فیلم «وس اندرسون» از بد‌ترین تا بهترین

پخش فیلم «خسته نباشید» با بازی مرحوم حسام محمودی

برشی از قسمت جدید سریال «تاسیان» که فردا خواهید دید

«پینوکیو» چطور تبدیل به یک کارخانه‌دار کارآفرین شد؟

چهر ه ها/ عرفان طهماسبی در بیمارستان بستری شد

آهنگ زیبای «رفتی» با صدای بهنام بانی

سخنان تأمل برانگیز سلاجقه درباره پتروشیمی میانکاله

هدیه ویژه معاون رئیس جمهور زیمبابوه به پزشک بدون مرز ایرانی

ناگفته‌های خلبان ایرانی از خاموش کردن آتش بندر شهید رجایی

برای اولین بار در تاریخ ورزش یزد اتفاق افتاد؛ ورود بانوان به ورزشگاه نصیری

سرنوشت طلا در دستان روسیه و چین

برنج‌های پخته شده در کانتینرهای بندر شهید رجایی

واکنش شگفت انگیز جیوه و آلومینیوم

4گوشه دنیا/ معمای قتل نویسنده معروف آلمانی داخل قایق

دستور تهیه سالاد شیرازی اصیل

دلایل کمبود آهن در پسران نوجوان و مردان بالای 45 سال چیست؟

دوخت و طراحی صنایع دستی

هشدار پژوهشگران؛ آلودگی محیطی، تیروئید کودکان را هدف گرفته است

هیچ کس، هیچ کس اینجا به تو مانند نشد

علیپور دوباره در موقعیت آقای گلی انفرادی

لیگ یک؛ وینگر پرسپولیسی گل کاشت

حمله پرسپولیس روی دروازه مس که مدافعان توپ را دور کردند

بارسلونا-اینتر قشنگ‌ترین بازی تاریخ چمپیونزلیگ بود

تورام: بازی با بارسلونا کابوس است!‏

گل دوم پرسپولیس به مس رفسنجان توسط دورسون

پیراهن تراکتور به یاد انفجار تلخ بندرعباس

ستاره لیگ برتر دوباره علیه یحیی

تشویق شدید دو بازیکن مغضوب مدیرعامل در خوزستان!

بارش باران در دل کویر بازی لیگ را متوقف کرد!