آریا بانو

آخرين مطالب

سهم 29 درصدی ایران از خون‌های اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی پزشکي

سهم 29 درصدی ایران از خون‌های اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران در تقسیم‌بندی‌های سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی(امرو) قرار دارد و سهم کشور ما از مجموع خون‌های اهدایی جمع آوری شده حدود 29 درصد است.

تامین خون و فرآورده‌های آن فقط از راه اهدای خون امکان‌پذیر است و از سویی هم نیاز به خون همیشگی است و بهترین جا برای ذخیره خون، رگ‌های اهداکنندگان است؛ بنابراین مردم همیشه باید برای اهدای خون اقدام کنند و در همه شرایط به فکر بیماران باشند.
برخی از بیماران مانند تالاسمی‌ها و هموفیلی‌ها از مصرف‌کنندگان دائمی خون هستند و مصرف خون برای آنها حیاتی است و بیش از 20 درصد از خون اهدایی توسط بیماران مبتلا به تالاسمی به مصرف می‌رسد و از سویی دیگر، مصدومان حوداث رانندگی و نوزادانی که دچار زردی می‌شوند همچنین برخی از بیماران که نیاز به اعمال جراحی دارند از نیازمندان خون هستند و از سویی دیگر، برخی بیماران مانند بیماران سرطانی هم نیازمند فرآورده‌هایی چون پلاکت و پلاسما هستند.
سازمان انتقال خون ایران تنها متولی تهیه و تامین خون و فرآورده‌های آن در کشور است و اکنون اهدای خون در ایران به صورت کاملا داوطلبانه و بدون هیچ چشم‌داشتی توسط اهداکنندگان که انسان‌هایی سخاوتمند و ایثارگر هستند اهدا می‌شود.
شاخص اهدای خون در ایران در رده کشورهای با درآمد بالا است
بر اساس اعلام سازمان انتقال خون، ایران با جمع آوری بیش از 2 میلیون واحد خون و شاخص 24.2 درصد اهدای خون به ازای هر هزار نفر در سال 2021 در رده کشورهای با درآمد بالا قرار می‌گیرد.
از حدود 118 میلیون و 500 واحد اهدای خون در سراسر جهان، 40 درصد آن در کشورهای با درآمد بالا که فقط 16 درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است، صورت می‌پذیرد.
میزان اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت در کشورهای با درآمد بالا 3‌1.5 در کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا 16.9، در کشورهای با درآمد متوسط رو به پایین 6.6 و در کشورهای با درآمد پایین 5 به ازاء هر هزار نفر جمعیت است.
در میزان دسترسی به خون تفاوت چشمگیری میان کشورهای با درآمد پایین و بالا وجود دارد. متاسفانه هنوز در 60 کشور نرخ اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت کمتر از 10 است که از این نظر کشور ما در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد.
ایران از خون‌های اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی">

آریا بانو


رشد 13 درصدی اهدای خون در 5 ماهه نخست سال 1401
در پنج ماهه نخست سال جاری، یک میلیون و 184 هزار نفر به مراکز و کلینیک‌های اهدای سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد، 957 هزار نفر موفق به اهدای خون شدند و طی این مدت، آمار اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به 13 درصد رشد داشته است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: استان‌های خراسان شمالی، کردستان و همدان به ترتیب با نزدیک به 36 درصد، 33 درصد و 29 درصد بیشترین رشد شاخص اهدای خون را نسبت به سایر استان‌های کشور در پنج ماهه ابتدای سال جاری نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته به خود اختصاص داده است.
عباس صداقت افزود: با همراهی هموطنان در استان تهران شاهد بیش از 21 درصد رشد شاخص اهدای خون در پنج ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بودیم.
ایران از خون‌های اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی">

آریا بانو


وی ادامه داد: انتقال خون در پنج ماه ابتدای سال جاری، حدود یک میلیون و 700 هزار واحد انواع محصولات خون سالم با بالاترین استانداردهای تضمین کیفیت، برای پاسخ به نیاز مراکز درمانی کشور تولید کرده است.
صداقت با بیان اینکه «شاخص اهدای مستمر و باسابقه» که از شاخص‌های بسیار مهم در عرصه‌های بین‌الملل و ملی محسوب می‌شود و یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در شاخص «ضریب سلامتی خون» است، تصریح کرد: این شاخص در پنج ماهه نخست سال جاری حدود 85 درصد برآورد شده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون درباره «شاخص اهدای خون بانوان» در کشور نیز گفت: مشارکت بانوان در اهدای خون، در پنج ماهه نخست سال جاری همچنان به صورت چشمگیری کمتر از متوسط کشورهای توسعه یافته و کمی بیش از چهار درصد برآورد می‌شود.
وی افزود: بانوان استان لرستان در پنج ماهه نخست سال جاری با 9 درصد مشارکت بیشترین اهدای خون را در بین دیگر استان های کشور ثبت کردند، بعد از این استان، سهم اهدای بانوان استان های کردستان و خراسان شمالی در طی پنج ماهه ابتدای سال جاری بیشتر از سایر استان‌های کشور و به ترتیب نزدیک به 9 و حدود 8 درصد بوده است.
صداقت با اشاره به اهمیت افزایش اهدا اولی‌ها گفت: در این مدت حدود 151 هزار نفر از اهداکنندگان خون، «اهداکننده بار اول» بوده‌اند که حدود 16 درصد از کل موارد اهدای خون را در طی این مدت شامل می‌شوند.
ضرورت حرکت به سمت سه میلیون اهدای خون در سال
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه اهدای خون برای نجات جان بیماران نیازمند به خون ضروری است بر ضرورت حرکت به سمت اهدا سه میلیون واحد خون در سال تاکید کرد.
مصطفی جمالی افزود: در مجموعه انتقال خون همه اقدامات با مردم و اهداکنندگان معنا پیدا می‌کند و اهدای خون علاوه بر نجات زندگی یک انسان، برای سلامتی اهداکننده نیز مفید است و از آنجا که در سال‌های آینده با افزایش سالمندی در کشور روبرو هستیم، طبیعی است که درخواست خون و فرآورده‌های آن نیز بیشتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: جلب مشارکت بیشتر بانوان به اهدای خون از برنامه‌های مهم سازمان انتقال خون است که باعث استفاده از ظرفیت بانوان در تامین خون سالم و کافی می‌شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه در سال گذشته حدود دو میلیون واحد خون اهدا شده و در سال جاری نیز احتمالا مقدار بیشتر را شاهد خواهیم بود؛ از رسانه‌ها خواست با تلاش بیش از پیش در زمینه فرهنگ‌سازی و ترغیب به اهدای خون نقش مهمی را ایفا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/776331/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟

آیا کودک شما لجباز است؟

با این بازی ها کمرویی کودکان را درمان کنید!

کودکان را هر چند وقت یکبار برای معاینه پیش پزشک ببرید!

قصه گفتن در خانه شما هم مثل خیلی از خانه‌ها فراموش شده؟

افزایش مسئولیت پذیری کودکان با مشارکت در کارهای خانه

کودکان 3 تا 7 ساله چقدر باید بخوابند؟

استرس امتحان در دانش آموزان

این معلم‌ها را برای کودکانتان انتخاب نکنید!

فواید دوستی در کودکان

برای نوزادتان مادر خلاقی باشید!

با کودکان طلاق چگونه رفتار کنیم؟

چرا کودکان بازی دالی موشه را دوست دارند؟