آریا بانو

آخرين مطالب

کرونا/ ملاحظات دارویی در واکسیناسیون کرونا جدی گرفته شود گفتگو

کرونا/ ملاحظات دارویی در واکسیناسیون کرونا جدی گرفته شود
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /رئیس پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در وبینار پاندمی کرونا و سیستم عصبی به تبیین ملاحظات دارویی و اصول مهم واکسیناسیون کووید 19 پرداخت.
محمد عبداللهی متخصص سم شناسی و داروشناسی، با اشاره به روند استفاده از انواع داروها از ابتدای شیوع کرونا برای درمان بیماران، گفت: جهان در حال تجربه و نهایی کردن اطلاعات در مورد داروهای مؤثر بر کووید 19 است.
وی خاطرنشان کرد: تقریباً تمامی واکسن‌های تولید شده (اسپوتنیک، فایزر ، مدرنا ، استرازانکا ، جانسون جانسون، سینوفارم ، سینووارک ، هواکسین ) کارایی صد درصدی در جلوگیری از مرگ ناشی از کووید 19 دارند و دارای اثربخشی بسیار بالایی در برابر کووید 19 شدید، اثربخشی متوسط در برابر کووید 19 علامتی و اثربخشی ضعیف در بیماران بدون علامت کووید 19 هستند.
این استاد دانشگاه با اشاره به تولید واکسن‌های استنشاقی توسط برخی کشورها یادآور شد که ممکن است این نوع واکسن سریع‌تر بتواند زنجیره انتقال را قطع کند و با توجه به تجمع ویروس در ناحیه گلو و بینی می‌تواند اثربخشی سریع‌تر و بهتری داشته باشند.
به گفته وی، فقط افرادی که آنافیلکسی شدید نسبت به واکسن‌های قبلی داشتند می‌توانند از تزریق واکسن اجتناب کنند.
عبداللهی با اشاره به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت گفت: تزریق واکسن در افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شدند پس از 6 هفته، بیماران 4 هفته پس از پلاسما درمانی، مبتلایان به فرم شدید کووید 19 چهارتا 10 هفته پس از بهبودی، دیابتی‌ها پس از مصرف غذا انجام شود.
به گفته وی، دوز داروهای کورتیکواستروئید باید قبل از تزریق واکسن کاهش یابد تا اثر بخشی واکسن کم نشوند اما مصرف استروییدهای استنشاقی تداخلی با واکسن ندارد و مبتلایان به آلرژی بینی و حساسیت‌های پوستی و آسم با خیال راحت می‌توانند واکسینه شوند. همچنین نیازی به قطع مصرف آسپرین و داروهای ضدانعقادی نیست.
این استاد سم شناسی و داروسازی تاکید کرد: مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی باید دو هفته قبل یا بعد از واکسن قطع شود و بیماران لنفومی و آرتریت روماتویید نیز چهار هفته پس از قطع دارو واکسینه شوند. همچنین افراد دوهفته قبل از جراحی واکسن دریافت کنند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: مبتلایان به سرطان خون یا پیوند مغز استخوان برای واکسن سه ماه صبر کنند و افرادی که سلول درمانی شدند نیز تا زمانی که نوترفیل های آنان به حد طبیعی نرسیده است صبر کنند.
به گفته وی مبتلایان به بیماری‌های خودایمنی ، سالمندان، مبتلایان به زوال عقل و هرگونه اختلالات مغز و اعصاب باید سریع‌تر واکسن دریافت کنند.
این استاد دانشگاه یادآور شد که بیماران مزمن کلیوی، نارسایی کبدی و قلبی نیز می‌توانند واکسیناسیون شوند اما ممکن است که پاسخ ایمنی آنها ضعیف‌تر باشد و باید مانیتور شوند.
وی براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت توصیه کرد که مبتلایان به نقص سیستم ایمنی ترجیحاً واکسن آسترازانکا دریافت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/585272/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیاه و سفید بزرگترین نابغه نظامی جهان/ از خودکشی و خطر اعدام تا فتح جهان/ چگونه ناپلئون در روسیه شکست خورد؟

پرسش و پاسخ تک کلمه‌ای میثاقی از یاسین سلمانی

پاسخ پپ گواردیولا به هواداران منچسترسیتی

یک حالت غیرممکن برای حذف سپاهان!

ادعای میثاقی: کی روش در آستانه اخراج از تیم ملی قطر

آنالیز فنی عملکرد استقلال در این فصل

انتقاد میثاقی به همراهان سپاهان در سفر به عربستان

شخصیت پنهان سیمون هوپر

خوشحالی بعد از گل سلمانی به سبک لیگ فرانسه

درخشش مهدی قایدی در لیگ برتر امارات

دو نتیجه‌ای که سپاهان را حذف می‌کند!

رضا جعفرنیا: نمی‌گذارند در اصفهان تیمی را ببرند

تصویری متفاوت از گل رامین رضائیان به الاتحاد

شهداد مرتجی: پنج بازیکن اصلی را نداشتیم

پورقاسمی: مسئولان به اشتباهات داوری رسیدگی کنند

سرمربی الاتحاد: سپاهان قدرت بدنی بالایی دارد

یکه‌تازی آ. ا. ک با کاپیتان ایران

مورایس: هدف ما کسب پیروزی بود

مراسم گلدن بوی در تسخیر هواداران بلینگام

ماجرای بستن بانداژ دست راست یاسین سلمانی

استیلی: بازی آخر را پرسپولیس باید قدرتمند بازی کند

آقای نویدکیا باعث تغییر پست بازی در فوتبال من شد

افزایش حق پخش لیگ برتر؛ 2 میلیارد یورو!

بررسی عملکرد سپاهان در لیگ قهرمانان آسیا

نگاهی به دوران ریکاوری یاسین سلمانی پس از مصدومیت

شوخی میثاقی با سلمانی درباره صغره سنی برخی بازیکنان

زمان رسیدگی به تخلفات پرسپولیس، استقلال و تراکتور

بلینگام راه مسی را می‌رود؛ 8 توپ طلا بعد از گلدن بوی

دوست دارم اولین بازی بعد از مصدومیتم برای تیم ملی باشد

یامال برنده جایزه جوان‌ترین نامزد گلدن بوی شد

مصدومیت، کابوس فوتبالیست های حرفه ای

استیلی: لیگ قهرمانان تجربه خوبی برای نساجی بود

جود بلینگام پسر طلایی سال 2023 شد

سلمانی: رفت‌وآمدهای طولانی یکی از دلایل مصدومیتم بود

سلمانی: در حال پشت سر گذاشتن دوران نقاهت هستم

پرسپولیس و یحیی آماده شب موعود!

من بخاطر مسائل مالی به پرسپولیس نیامد‌ه‌ام

اولین نماینده ایران در مرحله حذفی را بشناسید

دانیال آماده بازی با الدحیل شد

سپاهان با آمار الاتحاد را برد!

شکست تیم‌ ملی هندبال بانوان ایران مقابل ژاپن

مرور تقویم برگزاری لیگ برتر ایران و مقایسه با دیگر کشورهای آسیایی

در جستجوی بهانه برای تعطیل کردن لیگ!

صحبت های گل محمدی و زاهدی و تمرینات پرسپولیس قبل از بازی با الدحیل

صحنه مصدومیت دانیال اسماعیلی فر در تمرینات پرسپولیس

حواشی جنجالی بلیط فروشی دیدار پرسپولیس و الدحیل

آخرین موقعیت سپاهان در واپسین لحظات بازی

خلاصه بازی الاتحاد 2 - سپاهان 1

لیندا کایسدو دختر طلایی سال 2023 شد

دیداری با پورعلی گنجی در دوران ریکاوری