آریا بانو

آخرين مطالب

درمان کبد چرب بدون دارو پزشکي

درمان کبد چرب بدون دارو
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین /کبد چرب مانند دیابت نوع دو یک بیماری وابسته به اختلالات متابولیک بوده و نیاز به مدیریت دقیق دارد. تحقیقات گسترده‌ای در زمینه پیداکردن درمان قطعی در حال انجام است؛ ولی، تاکنون دارو یا روش درمانی مسلم برای کبد چرب ارائه نشده است؛ به همین دلیل برای غلبه بر کبد چرب و درمان آن همواره بر راهکارهای بدون دارو پافشاری می‌شود.
کبد چرب یک بیماری شایع است که در صورت توجه‌ نکردن به آن می‌تواند مشکلات اساسی را برای مبتلایان به وجود آورد، با این حال خوشبختانه درمان و بهبود وضعیت کبد چرب در مراحل اولیه از طریق یک سری تغییرات در عادات و دنبال‌کردن سبک زندگی سالم‌تر امکان‌پذیر خواهد بود.
فارس در گزارشی نوشت: کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع است که معمولاً در اثر سبک زندگی نادرست و به‌ویژه رژیم غذایی ناسالم به وجود می‌آید. خوشبختانه در مواردی که هنوز بیماری به مرحله حاد نرسیده است، درمان کبد چرب با رعایت یک سری از نکات امکان‌پذیر خواهد بود. در این گزارش قصد داریم تا مروری داشته باشیم بر این نکات و به همۀ روش‌های مؤثر برای بهبود سلامت کبد چرب اشاره کنیم؛ با ما همراه باشید.
عوارض کبد چرب چیست؟
قبل از اینکه به درمان کبد چرب بپردازیم، بهتر است اصلاً ببینیم که کبد چرب چه عوارضی دارد و چرا باید آن را درمان کنیم. کبد چرب در صورتی‌ که درمان نشود، خصوصاً در کبد چرب گرید 3 به‌ مرور می‌تواند باعث اختلال در عملکرد کبد شود و در نهایت باعث از بین رفتن بافت کبد و ایجاد فیبروز و سیروز کبدی شود. در این حالت تنها راه نجات جان بیمار پیوند کبد است که ممکن است کاندیدای مناسب پیدا نشود یا پیوند موفقیت‌آمیز نباشد. بنابراین هرچند که این فرایند در مدت طولانی‌ای اتفاق می‌افتد و ممکن است در کوتاه‌مدت مد نظر قرار نگیرد؛ اما، کبد چرب در صورت پیشرفت به‌مرور و به آسانی می‌تواند باعث مرگ شخص شود.
آیا کبد چرب درمان دارد؟
تاکنون دارو یا روش خاصی که مستقیماً و کامل باعث درمان کبد چرب شود شناخته نشده است. با این‌حال با رعایت راهکارهایی که در ادامه به آن می‌پردازیم می‌بینیم که پاسخ این سؤال که آیا کبد چرب درمان دارد بله است و به‌ سادگی می‌توان هم از آن پیشگیری کرد و هم از پیشرفت آن به سمت کبد چرب گرید 3 جلوگیری کرد.
راهکارهای درمان کبد چرب
کبد چرب مانند دیابت نوع دو یک بیماری وابسته به اختلالات متابولیک بوده و نیاز به مدیریت دقیق دارد. تحقیقات گسترده‌ای در زمینۀ پیداکردن درمان قطعی در حال انجام است؛ ولی، تاکنون دارو یا روش درمانی مسلم برای کبد چرب ارائه نشده است؛ به همین دلیل برای غلبه بر کبد چرب و درمان آن همواره بر راهکارهای بدون دارو پافشاری می‌شود.
اصلاح رژیم غذایی
مهم‌ترین عاملی که می‌تواند سلامت کبد شما را تحت تأثیر قرار دهد رژیم غذایی‌تان است و اگر به اندازۀ کافی به آن توجه کنید، شانس زیادی جود دارد تا بیماری کبد چرب درمان شود. برای درمان کبد چرب سعی کنید نکات تغذیه‌ای زیر را سرلوحه روتین غذایی روزانه خود قرار دهید:
چربی‌های سالم بخورید: اضافه‌کردن چربی‌های سالم‌تر به رژیم غذایی موجب می‌شود بدن بتواند تا حدودی بر مقاومت انسولین غلبه کند و سلول‌ها پذیرای گلوکز انباشته‌شده در خون شوند و به این ترتیب کبد چرب در زنان و مردان بهبود می‌یابد. چربی‌های حاوی امگا 3 در منابع غذایی مانند گردو، دانه سویا و بذر کتان یافت می‌شود. مهم‌ترین منبع امگا 3 روغن ماهی (به‌ویژه سالمون و ساردین) است که مقادیر زیادی از این ترکیب را در خود گنجانده است.
گروه دیگری از چربی‌های مفید موسوم به اسیدهای چرب غیراشباع هستند که در زیتون و روغن زیتون به فراوانی یافت می‌شوند و برای بهبود وضعیت کبد چرب مفید هستند.
چربی‌های اشباع را محدود کنید:در مقابل چربی‌های سالم، اسیدهای چرب اشباع‌شده قرار دارند که بیمار مبتلابه کبد چرب خصوصاً کبد چرب گرید 3 باید از مصرف آنها خودداری کند.
مصرف شیرینی و شکر را محدود کنید: مصرف بیش از اندازۀ کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده که شیرینی یا نوشیدنی‌های بسیار شیرین مثل انواع نوشابه‌ها مثال بارز آنها هستند، سبب تشدید کبد چرب به‌ ویژه کبد چرب گرید3 در افراد چاق یا مقاوم به انسولین خواهد شد.
مواد غذایی که کبد چرب را درمان می‌کنند
بسیاری از ترکیبات موجود در مواد غذایی وارد کبد شده و در آنجا متابولیزه می‌شوند. در بیماری کبد چرب در زنان و مردان جایگزین‌شدن چربی با سلول‌های اصلی کبدی اتفاق می‌افتد که این امر در نهایت عملکرد کبد را کاهش می‌دهد. بنابراین بسیاری از ترکیبات غذایی یا دارویی در بیمار باید با احتیاط و ملاحظۀ فراوان استفاده شود. اما مواد غذایی خاصی وجود دارند که به‌ ویژه برای افراد مبتلابه کبد چرب مفید هستند:
چای سبز: این نوع چای منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است. چای سبز یک گزینۀ مناسب برای کاهش چربی خون در بیماران مبتلابه اختلالات متابولیک، مانند کبد چرب در زنان است.
گردو: همان طور که پیش‌تر اشاره شد، گردو منبع غنی از چربی امگا 3 بوده که برای کبد چرب مفید است.
زردچوبه: این ادویه حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی فراوانی است که با نام «فلاونوئید» شناخته می‌شوند. یکی از بهترین روش‌های مصرف این ادویه تهیۀ چای زردچوبه است. فلاونوئیدهای موجود در زردچوبه در درمان کبد چرب و کاهش خطر ابتلا به این بیماری مفید هستند.
آووکادو: مقادیر چربی سالم و فیبر موجود در این گیاه باعث کاهش قند خون و استرس اکسیداتیوشده و یکی از پیشنهادهای تغذیه‌ای مهم در افراد مبتلابه دیابت و کبد چرب است. بااین‌حال مصرف آووکادو در افرادی که نارسایی کبدی دارند باید با احتیاط انجام شود.
میوه و سبزیجات: یک رژیم حاوی میوه‌ها و سبزیجات فراوان نقش مهمی در سلامت افراد مبتلابه بیماری‌های متابولیک، مانند کبد چرب، ایفا می‌کند؛به‌خصوص کلم‌ بروکلی به‌ صورت ویژه‌ای به مبتلایان به کبد چرب پیشنهاد شده است.
حبوبات و غلات کامل و مغزها: این مواد دارای خواصی هستند که می‌توانند در مسیر درمان کبد چرب کمک کنند.
وزن کم کنید
در کنار تغذیه سالم، با وزن کم‌کردن نیز کبد چرب درمان خواهد شد. در صورتی‌ که مبتلا به چاقی هستید یا اضافه وزن دارید سعی کنید که کالری‌های دریافتی خود را محدود کنید. علاوه بر این یک برنامه ورزشی با ترکیبی از تمرینات هوازی و تمرین با وزنه را جهت کاهش چربی و رسیدن به تناسب اندام دنبال کنید.
دیابت را کنترل کنید
اگر دیابتی هستید، بیشتر در خطر ابتلا به کبد چرب قرار دارید و ابتلا به این بیماری نیز می‌تواند بیشتر برای شما خطرناک باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1142060/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلوگیری از جعل آثار هنری و محصولات دفاعی با فناوری جدید ضدجعل نانویی

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

وقتی ناخدا، کشتی ملوان را به آب انداخت

خطیر: حمایت از «کوین یامگا» پیام مهمی برای بازیکنان جهان است

حمایت قاطع الخلیفی از انریکه

17 کشتی‌گیر به اردوی تیم ملی دعوت شدند

بلینگام: به این پیروزی نیاز داشتیم

یانیک سینر محبوب‌ترین تنیسور جهان شد

امباپه ادای رونالدو را درآورد!

ستاره چادرملو در لیگ برتر خاص نشد

دو بازی حساس گاریدو برای تسخیر قلب‌ها

موسیالا: بایرن دنبال حضور در فینال است

بررسی 5 طرح هنری حوزه دفاع مقدس در اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام

فتح عرصه‌های بین‌المللی توسط جانبازان ورزشکار از اهداف مهم بنیاد است

در سومین روز جشنواره سینما حقیقت چه گذشت؟

پوستر نسخه ترکی «شهرزاد» ایرانی‌ها را کنجکاو کرد

تصویر جالب از بهنوش طباطبایی؛ مینا نادری سریال “از یاد رفته” با گربه بامزه اش / تغییر چهره خانم بازیگر بعد از 13 سال

ملاحظات فرزندآوری در والدین مبتلا به ایدز

تیزر تصویری آهنگ «سحر» از حامد همایون

مرگ تلخ یک جوان بر اثر برخورد با قطار

ترافیک سنگین در مسیر شمال

واژگونی اتوبوس سه کشته و 25 مصدوم برجای گذاشت

کیک مرغ رنگی یک فینگرفود مجلسی و شیک

شکلاتی که شما را چاق نمی‌کند/ کاهش 20 درصدی خطر ابتلا به دیابت با خوردن این شکلات

روش تکثیر گیاه کوردیلین در خانه

طرح پزشک خانواده برای تحقق «درمان رایگان»

ترامپ نامزد سابق پسرش را به عنوان سفیر منصوب کرد

موشک «نیو گلن» پیش از پایان سال 2024 پرتاب می‌شود

دست بالای مدیران استقلال در قرارداد با سرمربی خارجی

استیون انزونزی اگر کم نمی‌دوید ایران نبود!

اعتراف قهرمان المپیک به مقصر بودن در ماجرای مرگ همسرش

فردیناند: لیورپول نمی‌تواند هر سه ستاره بزرگش را حفظ کند!

فلیک گل اول را به دورتموند زد!

نجات رئال با BMV

چالش جدید خط دفاعی پرسپولیس در بازی با ملوان

دی‌پل: خوشحالم که انتظار هواداران اتلتیکو از ما زیاد است!

ادعای بیل: بهترین گل لیگ قهرمانان مال من است!

تاریخ قطعی جام‌های جهانی فوتبال بانوان مشخص شد

رضا عطاران: کامنت‌ها را نمی‌خونم، بعضی‌ها فحش می‌دهند!

عکس زیبا از استایل شیک پاییزی الناز ملک بازیگر سریال “زخم کاری” در تولد 29 سالگی اش / زیبایی و جذابیت خیره کننده بازیگر معروف

پس از ابتلا به زگیل تناسلی چه کنیم؟

کدام عطسه مضر است؟

ترکیب موسیقی و طبیعت زیبای پاییزی

پیش‌بینی هواشناسی از روند آلودگی هوا؛ باران در راه است

کیفیت هوای پایتخت در وضعیت «قرمز»

مشاهده درنای اوراسیا در گیلان

طرز تهیه یک دسر شیک و خوشمزه برای شب یلدا

این سالاد خوراک دانشجوهاست

این خوراکی ها را قبل از صبحانه نخورید!

6 نشانه رایج ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر