آریا بانو

آخرين مطالب

تلسکوپ جدید ناسا رنگارنگ‌ترین نقشه سه‌بعدی آسمان را تهیه می‌کند گوناگون

تلسکوپ جدید ناسا رنگارنگ‌ترین نقشه سه‌بعدی آسمان را تهیه می‌کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /ناسا با کمک اسپیس‌ایکس امروز (جمعه) دو ماموریت جدید را بر روی یک موشک به فضا پرتاب می‌کند که یکی از این ماموریت‌ها برای مطالعه بیش از 450 میلیون کهکشان و تهیه رنگی‌ترین نقشه از آسمان روانه فضا می‌شود.
ناسا به زودی ماموریتی را برای ایجاد رنگارنگ‌ترین نقشه سه بعدی از کل آسمان راه‌اندازی می‌کند.
ماموریت SPHEREx درک آنچه را که در اولین ثانیه پس از مه‌بانگ رخ داده و جستجوی اجزای کلیدی برای حیات در کهکشان را بهبود می‌بخشد. این یک تلسکوپ فضایی فروسرخ نزدیک است که تمام آسمان را برای اندازه‌گیری طیف نزدیک به فروسرخ تقریبا 450 میلیون کهکشان بررسی می‌کند.
تلسکوپ SPHEREx تقریبا به اندازه یک خودروی کوچک است که وارد مداری قطبی به دور زمین می‌شود و نقشه‌ای از کل آسمان به صورت سه بُعدی ایجاد می‌کند و از هر جهت عکس می‌گیرد.
این تلسکوپ، هر پیکسل را تجزیه و تحلیل می‌کند تا ببیند چه چیزی در آنجا وجود دارد، چقدر با آن فاصله دارد، از چه چیزی ساخته شده است و در تلاش برای پاسخ به برخی از عمیق‌ترین سوالاتی که تاکنون پرسیده شده است، خواهد بود.
این فضاپیما قرار است امروز، جمعه 28 فوریه به فضا پرتاب شود و پس از آن در طول دو سال آینده چهار بار کل آسمان را اسکن خواهد کرد.
در پایان این ماموریت، هر نقطه از آسمان بالای سر ما در یک طیف 102 رنگی ثبت خواهد شد که بسیار کامل‌تر از هر نقشه دیگری از آسمان است.
اولیویه دوره(Olivier Doré)، اخترفیزیکدان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا و دانشمند پروژه SPHEREx می‌گوید: ما به همه چیز در آسمان نگاه خواهیم کرد و برای هر پیکسل بدون توجه به آنچه که وجود دارد، از جمله دنباله‌دارها در منظومه شمسی، سیارات، ستاره‌ها و کهکشان‌ها طیفی به دست خواهیم آورد.
وی افزود: ما انتظار داریم مجموعه داده‌های ما دانش گسترده ما را از کیهان گسترش دهد. بدین ترتیب، هر جرم مورد علاقه ما که در آسمان باشد، طیف آن را اندازه‌گیری می‌کنیم.
واژه SPHEREx مخفف عبارت «طیف فتومتر برای تاریخچه کیهان، عصر بازیونیزه شدن و کاوشگر یخ» است که سه هدف اصلی این ماموریت را بازگو می‌کند.
قسمت اول، مطالعه این موضوع است که جهان در کسری از ثانیه پس از مه‌بانگ چگونه به نظر می‌رسید. بخش دوم، تلاش خواهد کرد تا تمام نوری را که تا به حال از همه کهکشان‌ها ساطع شده است، محاسبه کند و قسمت سوم تلاش خواهد کرد تا از میزان آب و سایر مواد حیاتی پشتیبان حیات در کهکشان راه شیری باخبر شود.
این اهداف عالی با جمع‌آوری داده‌هایی در مورد طیف نوری که از سراسر کیهان به رصدخانه SPHEREx می‌رسد، ممکن می‌شود. محققان با تجزیه و تحلیل اینکه طول موج‌ها چقدر کشیده یا فشرده می‌شوند، می‌توانند تعیین کنند که منبع نور چقدر دور است و آیا به سمت ما حرکت می‌کند یا از ما دور می‌شود.
نتیجه نهایی، یک نمودار غول پیکر و سه بعدی خواهد بود که از مکان‌های نسبی حدود 450 میلیون کهکشان تشکیل شده است. این نقشه سپس می‌تواند برای آزمایش مدل‌های تورم کیهانی مورد استفاده قرار گیرد که به دوره کوتاهی گفته می‌شود که درست پس از مه‌بانگ پدیدار شده و زمانی را تشریح می‌کند که کیهان در کسری از ثانیه به چندین برابر اندازه خود متورم شده است.
توزیع کهکشان‌ها در شبکه کیهانی احتمالاً در طول این دوره تورمی تنظیم شده است، بنابراین SPHEREx چگالی کهکشان‌ها را در سراسر جهان اندازه‌گیری خواهد کرد که اگر تقریباً در همه جا یکسان باشد، می‌توانیم یک مدل تورم ساده داشته باشیم. با این حال اگر اینطور نباشد، چندین میدان و ذرات ناشناخته ممکن است در کار باشند.
دانشمندان همچنین می‌توانند از نقشه سه‌بعدی SPHEREx برای دستیابی به شاهکاری که غیرممکن به نظر می‌رسد، استفاده کنند و آن، محاسبه تمام نوری است که تا به حال از کهکشان‌ها در طول تاریخ کیهان ساطع شده است.
داده‌ها می‌توانند نشان دهند که نور چقدر مسافت را طی کرده است، از کجا آمده است، چه زمانی منتشر شده است و کل خروجی نور در طول تاریخ کیهانی چگونه تغییر کرده است.
داده‌های تلسکوپ SPHEREx همچنین درباره اجرام نزدیک به زمین نیز می‌توانند با جستجوی نشانه‌هایی از یخ‌آب و سایر ترکیبات محبوس شده در ابرهای مولکولی ستاره‌ساز، احتمال وجود حیات در جای دیگری از کهکشان ما را روشن کنند.
هر عنصر و ترکیب بر اساس نحوه جذب و انتشار طول موج‌های مختلف نور توسط اتم‌های آن، اثر انگشت طیفی خاص خود را دارد. دانشمندان می‌توانند از این نشانه برای کشف آنچه در یک ابر مولکولی وجود دارد، با تجزیه و تحلیل نور پس‌زمینه که از ذرات آن عبور می‌کند، استفاده کنند.
تلسکوپ SPHEREx بیش از 9 میلیون رصد از این ابرها را انجام می‌دهد و هر بار داده‌ها را به صورت سه بعدی در طول خط دید خود جمع‌آوری می‌کند تا یخ‌آب، کربن دی اکسید، کربن مونوکسید و سایر موادی را که برای زندگی حیاتی هستند، شناسایی کند. اگر آنها به مقدار زیاد در این ابرها وجود داشته باشند، به احتمال زیاد به سیاراتی که در آنجا متولد شده‌اند، نفوذ می‌کنند و به هر گونه حیات بالقوه جای رشد بهتری می‌دهند.
در نهایت، هرچه که SPHEREx پیدا کند، در آینده گنجینه‌ای از داده‌ها برای دانشمندان خواهد بود. به ویژه هنگامی که با رصدخانه‌ها و تلسکوپ‌های دیگر مانند «جیمز وب» که میدان دید بسیار باریک‌تر اما عمیق‌تری دارد، جفت شود.
گری ملنیک(Gary Melnick)، ستاره‌شناس تیم علمی SPHEREx می‌گوید: اگر SPHEREx یک مکان جذاب را کشف کند، «جیمز وب» می‌تواند آن هدف را با قدرت تفکیک طیفی بالاتر و در طول موج‌هایی که SPHEREx قادر به تشخیص آن نیست، مطالعه کند. این دو تلسکوپ می‌توانند همکاری بسیار موثری داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1365639/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جولان سگ‌های ولگرد؛ میش قربانی شد

یک لنج باری در خلیج‌فارس غرق شد

آبشار شادان؛ خشن‌ترین آبشار گلستان

لحظه عجیب سقوط بیل مکانیکی در آب

اگه عاشق بادمجانی آموزش این 4 غذای خوشمزه رو ازدست نده

چطور با اخبار غم‌انگیز و اضطراب‌آور کنار بیاییم؟

رد پیشنهاد هنگفت برای مبارزه با محافظ مسی

پوستر تراکتور همراه با جام قهرمانی برای بازی مقابل شمس‌آذر

راز عثمان دمبله در قلب پاریس

آخرین روزهای سخت جانشین پیاتزا در ایران

هشدار به جباری: حواست باشد استعدادت نسوزد!

کلیپ باشگاه ملوان به بهانه درگذشت بهمن صالح نیا

والورده: داور اجازه نداد یونایتد را ببریم

سیامک صفری با کدوم کار شناخته شد؟

مجید یوسفی: خیلی به مادرم وابسته بودم

فراخوان کارگزاران حج 1405 آغاز شد

سانحه دلخراش واژگونی خودرو 3 نفر را به کام مرگ کشاند

آخرین وضعیت محل حادثه در بندر شهید رجایی اعلام شد

اگر تصورات ذهن یک کودک جان می گرفت؛ این همه واقعیت بامزه!

چشم در چشم با سلطان ترسناک ساوانا

تولد توله ببر سوماترایی، گامی کوچک برای نجات گونه‌ای بزرگ

شیر ماده‌ای با پرشی دیدنی، لاشخور را شکار کرد

درمان آرتروز با نیش زنبور؟

چین برای اولین بار، در روز روی ماه لیزر انداخت

شعری از حسین خزائی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

اخبار فوری و اختصاصی از مذاکرات ماتزاری

بررسی پرونده پیوستن ماتزاری به استقلال

ریاض محرز: خوشحالم در تیمی هستم که برای قهرمانی می‌جنگد

تیم منتخب آسیا بدون رونالدو و رئیس عربستان

قوی‌ترین مرد ایران: کنار «هافتور افسانه‌ای» کوچک به نظر می‌رسیدم!

پیروزی بنیامین فرجی در نخستین گام تنیس روی میز استار کانتندر تایلند

خطر محرومیت از ال‌کلاسیکو برای سه ستاره بارسا

برنامه ویژه اینزاگی برای بارسا به سود طارمی

ادعای جالب ستاره میلان: آنالیزور شخصی دارم!

سرپرست فدراسیون کاراته: به عهدم وفا کردم

عکس جدید المیرا شریفی‌مقدم در یک مکان مذهبی

بهاره رهنما: فردای صبح نامزدی با پیمان قاسم‌خانی فهمیدم ما نمی‌توانیم

موزیک ویدئوی «هزار و یک شب از تو» با صدای دلنشین عرفان طهماسبی

وضعیت نزدیک‌ترین فروشگاه به کانون حادثه بندر شهید رجایی

خمیازه کشیدنِ مار افعی را ببینید

عاقبت شوم اطاعت از هوای نفس

طرز تهیه خورشت کنگر کوهی متفاوت و لذیذ

رسالت معلمان فقط آموزش نیست؛ نقش حمایت‌گری معلم در رشد شخصیتی دانش‌آموزان

اختراع هولوگرام‌های سه‌بعدی با قابلیت تعامل فیزیکی

رونمایی از پیراهن ویژه بارسا برای ال‌کلاسیکو

هالیدی برای دومین بار برنده جایزه منش ورزشی NBA شد

مهدی طارمی، به یاد مردم بندر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

تیزر گل‌گهر برای دیدار با سپاهان با حال و هوای روز معلم

معروف‌ترین لیدر دنیا درگذشت

اشلوت: بهترین پیام تبریک از سمت کلوپ بود!