آریا بانو

آخرين مطالب

آیا ماهی‌های ارزان قیمت، ارزش غذایی کمتری دارند؟/ ماهی بیش از حد درشت نخرید! پزشکي

آیا ماهی‌های ارزان قیمت، ارزش غذایی کمتری دارند؟/ ماهی بیش از حد درشت نخرید!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / به گفته یک متخصص بهداشت مواد غذایی، ارزش تعذیه ای ماهی‌های ریز، درشت، ارزان، گران و ماهی‌های تازه و منجمد تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. اما در خصوص ماهی‌های منجمد نکاتی وجود دارد که مصرف کنندگان باید به آن توجه کنند. دکتر آراسب دباغ‌ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به این‌که ماهی‌ ‌ها ی ریز یا درشت ارزان‌ قیمت موجود در بازار نسبت به انواع آبزیان گران قیمت از نظر خواص تغذیه‌ای با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند، به خبرآنلاین می‌گوید : تنها تفاوت این ماهی‌ ‌ها در « کام‌ پذیری » یا در اصطلاح عامیانه خوش‌ خوراکی و بازار پسندی آن ‌ها خلاصه می‌شود و برهمین اساس، ماهی‌ ‌ها را تقسیم‌ بندی می‌کنند . به عنوان مثال ماهی‌ ‌ها ی تجاری جنوب کشور به پنج گروه تقسیم‌ بندی می‌شود . انواع ممتاز شامل حلوا سفید، شوریده و راشگوست و به همین ترتیب ماهی‌ ‌ها یی چون شیر و قباد درجه یک، سنگسر، میش ماهی، سرخو، شانک، ‌ها مور، حلوا سیاه، کفشک، کوتر و گیش درجه 2 ، حسون، صافی، بیاه، گواف، خارو، طلال درجه 3 و نیزه‌ ماهی، صبور هندی و کارو در گروه ماهی‌ ‌ها ی درجه 4 قرار می‌گیرد که با توجه به این‌ که سرانه مصرف ماهی در ایران پایین است، مصرف هر نوع ماهی برای سلامت مفید است .
ماهی بیش از حد درشت نخرید
البته از دیدگاه علم تغذیه و ایمنی و بهداشت مواد غذایی بهتر است در مصرف ماهی تنوع رعایت شود تا هم از مواد مختلف بدن ماهیان گوناگون بهره‌ مند شوید و هم این‌ که اگر به هر دلیل آلاینده ای شیمیایی در بدن یک نوع ماهی وجود دارد در بدن مصرف‌ کننده به دلیل استمرار در مصرف انباشته نشود . ضمن این‌ که در هنگام خرید ماهی، از تهیه ماهیانی که بیش از حد معمول درشت است اجتناب شود . زیرا هم کام‌ پذیری آن ‌ها کمتر است و هم احتمال وجود آلاینده‌های ‌ها ی شیمیایی در آن ‌ها افزایش می‌ یابد .

آریا بانو


خطر آلرژی زایی ماهی‌ ‌ها ی منجمد شکم پر
برابر قوانین سازمان دامپزشکی کشور، انجماد ماهی شکم‌ پر ممنوع است . زیرا در این صورت فساد ماهی علاوه بر آبشش‌ ‌ها از اندرونه‌ ‌ها نیز شروع می‌شود و بویژه اگر ماهی در دماهای بالای صفر نگهداری شود احتمال تولید هیستامین به دلیل فعالیت باکتری‌ ‌ها افزایش می‌ یابد . سردرد، خشکی دهان، سوزش زبان، احساس طعم گس فلزی، تعریق، تپش قلب، تنگی نفس و کهیر همگی از علایم مسمومیت با هیستامین است .
برخلاف باور عامه مردم که بر این باورند ماهی‌ ‌ها ی منجمد در مقایسه با انواع ماهی‌ ‌ها ی تازه ارزش و کیفیت کمتری دارند باید بگویم، اگر انجماد به صورت اصولی انجام شود و نگهداری در سردخانه و انجمادزدایی به شیوه درست صورت گیرد تغییر چندانی در کیفیت و ارزش غذایی ماهی ایجاد نمی‌شود . اما اگر این مراحل درست انجام نشود که متاسفانه در کشور ما در مواردی این چنین است، کیفیت و ارزش غذایی ماهی کاهش می‌ یابد .

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1375724/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیات مهم از حج 1404؛ زمان اعزام نخستین کاروان زائران تمتع اعلام شد

آخرین اقدامات قضایی درباره حادثه آتش‌سوزی بندر شهید رجایی

نبرد نفس‌گیر کفتار و گراز وحشی

هشتمین حذف دردناک مسی در لیگ قهرمانان

گوندوگان: متاسفم، رودیگر از خط قرمزها عبور کرد!

شاهکار فلیک و اینزاگی؛ نمایشی که یادمان نمی‌رود

در فراق یار با تو می گویم ای خدا

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

موزیک ویدئوی قطعه جدید و عاشقانه محسن چاوشی با نام «زندان بان»

سرقت سن‌وسال نمی‌شناسد؛ روایت‌هایی از سارقین 18 تا 72 سال!

مجوز پروژه پتروشیمی میانکاله لغو شد

افزایش خسارات جوی طی روزهای اخیر؛ 6 نفر کشته و 65 تن مصدوم شدند

متجاوز اتباع اعدام شد؛ 2 قاتل مهلت گرفتند

یکی از بزرگترین حلزون های روی زمین

دانه‌ خوردن پرنده از نمای نزدیک

طرز تهیه حریره بادام به چند روش ساده و لذیذ

نکات مهم خود مراقبتی در دوران بارداری

چند ایده خوب برای استفاده از بالشت های کهنه

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

نانولوله‌های تک‌جداره، شارژ سریع را به واقعیت تبدیل کردند

صحبت های دلنشین دکتر انوشه

آغاز اردوی تیم ملی هندبال در غیاب لژیونرها

شکستن رکورد امباپه؛ کسی حریف یامال نیست!

فراری با طرحی خاص در گرندپری میامی

تهران و دبی میزبان دوره‌های متوالی و موفق داوری ISSF بودند

فلیک: بازی برگشت با اینتر یک پیش‌فینال است/ یامال نابغه است

اینزاگی: عملکرد فوق‌العاده‌ای داشتیم؛ طارمی کمک زیادی کرد

فرمول یک در مکزیک ماندگار شد

جشنواره ورزشی دختران آفتاب ایران در 5 رشته ورزشی

نصیری‌نژاد خبر داد: کوراش با 6 وزن در ناگویا

کربکندی: سپاهان از خودش ضربه خورد

تمرینات مشترک محمدرضا گلزار و قهرمان سنگ نوردی جهان در باشگاه

نیاز مالی یک دختر به معنای نداشتن «شرافت» نیست!

«اِد شیرن» در تسخیر ایرانی‌ها: موج میلیونی مخاطبان اینستاگرام

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

اقدام تأمین اجتماعی برای افزایش امنیت سامانه نسخه الکترونیک

آرام ماندن در مواجهه با استرس

تغییرات زیبای فصل ها در یک لوکیشن

لحظه هولناک ریزش دیوار روی سر یک پدر و دو دخترش!

دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور؛ ساده و ارزون

پرسپولیس، سپاهان و گل‌گهر در صف خرید!

دیگر نباید روی ایستگاهی از اینتر گل بخوریم!

یامال مثل مسی بارسا را به دوش می‌کشد

تورام: یامال سومین بازیکن دنیاست، نه اولی!

کارتال پیش از بازی مس؛ طوفانی مثل هوای تهران!

هشدار به فلیک؛ با این دفاع نمی‌شود قهرمان سی‌ال شد!

پدیده لیگ؛ به استقلال و پرسپولیس نخواهم رفت!

اشتباه برداشت کردید، توخل‌ جاسوس آلمان نیست!

از یحیی تا ژسوس؛ کولیبالی‌ها بلای جان شدند!

بلوط هِلم کنار دریاچه کومو در ایتالیا