طرز تهیه حریره بادام به چند روش ساده و لذیذ
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - نمناک / حریره بادام یک دسر سنتی و خوشمزه ایرانی است که به دلیل ترکیبات مغذی،خواص فراوانی برای سلامتی دارد، به ویژه برای کودکان، افراد بیمار و کسانی که نیاز به غذای مقوی و سبک دارند. این شیرینی محلی بیشتر از ترکیب آرد، بادام، شکر و روغن درست میشود. تهیه حریره بادام در خانه، با مواد اولیه ساده و در دسترس، بسیار آسان است. در این دستورالعمل، با هم مراحل تهیه یک حریره بادام خانگی خوشمزه و مقوی را مرور خواهیم کرد تا بتوانید این غذای مفید را به راحتی در منزل تهیه و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
طرز تهیه حریره بادام با آرد برنج و شیر
این دسر خوشمزه و سنتی را می توانید برای کودکان و بزرگسالان تهیه کنید، برای تهیه حریره بادام با آرد برنج و شیر به روش زیر استفاده نمایید. مواد لازم برای تهیه حریره بادام با آرد برنج عبارتند از:
مواد لازم میزان لازم
بادام درختی 6 عدد
آرد برنج 1 قاشق غذاخوری
شیر پرچرب نصف پیمانه
آب به مقدار لازم
دستور تهیه
بادامها را در آب جوش ریخته و یک تا دو دقیقه اجازه میدهید تا در آن بماند و بعد با آب سرد آبکشی کنید تا پوست آنها به راحتی جدا شود.
آب و آرد برنج ترکیب کنید و در مخلوط کن بریزید تا یک پوره سفید رنگ ایجاد شود.
شیر را به مخلوط اضافه کرده و حرارت دهید تا قوام بیاید.
کره، گلاب و پودر هل را (در صورت تمایل) به حریره اضافه کنید و هم بزنید.
حریره بادام را در ظرف مناسب بریزید و پس از کمی خنک شدن، سرو کنید. میتوانید روی آن را با پودر دارچین، پودر پسته یا خلال بادام تزئین کنید.
بازار 
نکات:
میزان شکر را میتوانید با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
برای تهیه حریره بادام برای نوزادان، بهتر است از شکر کمتری استفاده کنید یا کلاً آن را حذف کنید.
در صورتی که حریره خیلی غلیظ شد، میتوانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
برای جلوگیری از ته گرفتن حریره، بهتر است از قابلمه نچسب استفاده کنید و به طور مداوم آن را هم بزنید.
طرز تهیه حریره بادام با آب
اگر به هر دلیلی نمی توانید شیر مصرف کنید،می توانید حریره بادام را به روش زیر تهیه کنید، مواد لازم برای تهیه حریره بادام بدون شیر عبارتند از:
مواد لازم میزان لازم
آب 1.5 لیوان
آرد برنج یک قاشق غذاخوری سر پر
پودر بادام درختی نصف قاشق غذا خوری
مراحل پخت حریره بادام
طرز تهیه حریره بادام با آب برای نوزاد اینگونه است که ابتدا باید آرد برنج را در کمی آب سرد حل کنید.
پودر بادام را به آن اضافه کنید تا به شکل پوره دربیاید.
آب را به پوره بادام اضافه کرده و آن را روی حرارت قرار داده و مدام هم بزنید تا جوش بیاید.
بعد از جوشیدن حرارت را کم کنید تا به قوام دلخواه برسد.
اگر آرد برنج نداشتید، میتوانید به جای آن، از نشاسته هم استفاده کنید.
اگر پودر بادام نداشتید، بادامهای درختی بدون نمک را در آب ریخته و روی شعله حرارت دهید تا آب به نقطهی جوش برسد و بعد آن را از روی حرارت برداشته و آبکش کنید. آنگاه روی بادامها آب سرد بریزید و خواهید دید که پوست آنها به راحتی کنده میشود، بعد میتوانید بادامهای بدون پوست را در مخلوط کن پودر کنید.
زمان شروع مصرف حریره بادام به عنوان غذای کمکی برای نوزاد از 6 ماهگی است اما برخی مادران از این غذای کمکی برای نوزاد 4 ماهه یا 5 ماهه هم استفاده میکنند.
طرز تهیه حریره بادام بدون آرد برنج
شما می توانید بدون آردبرنج نیز حریره بادام تهیه کنید. مواد لازم برای تهیه حریره بادام با آرد گندم عبارتند از:
مواد لازم میزان لازم
بادام 100 گرم
شیر 2 پیمانه
آرد گندم 1 قاشق غذاخوری
شکر 2 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق چایخوری
هل به میزان دلخواه
طرز تهیه
بادامها را درون آب گرم قرار دهید تا پوست آنها نرم شود، سپس پوست بگیرید و آسیاب کنید.
در قابلمهای شیر بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
آرد گندم را به آرامی به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوطی یکنواخت و بدون گلوله به دست آید.
پودر بادام را به مخلوط شیر و آرد گندم اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
شکر و گلاب را به شیر و آرد گندم افزوده و در صورت تمایل، کمی پودر هل نیز اضافه کنید.
مخلوط روی حرارت ملایم به مدت 10-15 دقیقه هم بزنید تا به غلیظ شود.
حریره بادام را با کمی پودر دارچین یا پسته خرد شده تزئین نمایید.
طرز تهیه حریره بادام با نشاسته
یکی از روش های تهیه حریره بادام بدون آرد برنج استفاده از نشاسته است. مواد لازم برای تهیه حریره بادام با نشاسته عبارتند از :
مواد لازم میزان لازم
بادام 70 گرم
نشاسته گندم یک قاشق سوپ خوری
آب 3 لیوان
شکر یک قاشق مربا خوری
مراحل تهیه
طرز تهیه حریره بادام برای بزرگسالان بدون شیر به این صورت است که ابتدا بادامها را در آب جوش بریزید و بگذارید یک دقیقه بجوشند.
سپس آنها را از آبجوش خارج کنید و بلافاصله روی آن آب سرد بریزید تا راحتتر پوست بادام ها را جدا کنید.
بادام ها را آسیاب کنید تا پودر نرمی به دست آید.
روی این پودر 3 لیوان آب بریزید.
نشاسته گندم را به شیره بادام اضافه کنید و هم بزنید.
به این مواد شکر بیفزایید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و به صورت مداوم هم بزنید تا قوام بیاید.
مواد را از روی حرارت بردارید.
نکات تکمیلی در مورد حریر بادام
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 3 ساعت و و 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
حریر بادام را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 1 نفر مناسب میباشد .
-
پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸:۴۳
-
۴ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1398583/