آریا بانو

آخرين مطالب

سریال «خجالت نکش»؛ قصه شیرین یک جدایی! اقتصادی

سریال «خجالت نکش»؛ قصه شیرین یک جدایی!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / «خجالت نکش 2» یا «جدایی قنبر از صنم» به سیاق کمدی‌ها پر از تیپ و تیپ ـ شخصیت است که اصلی‌ها همچون قنبر، صنم و رجب خوب از کار درآمده است.
به گزارش فیلم نت نیوز، سال‌ها پیش و در دهه هفتاد، مدلی از فیلمسازی شکل گرفت و رشد کرد که فیلم-سریال نامیده می‌شد به این شکل که نسخه‌ای با مدت زمانی طولانی‌تر ساخته شده و سپس از دل آن نسخه‌ای سینمایی بیرون کشیده می‌شد. دلیل آن را هم می‌توان در پایین آوردن ریسک سرمایه‌گذاری تهیه‌کنندگان جستجو کرد. این فیلم-سریال‌ها، عموما کیفیت چندان مناسبی نداشته و به هنگام پخش تلویزیونی نیز مخاطب آنچنانی پیدا نمی ‌کردند که به همین دلیل بساط آن نیز ظرف چند سال برچیده شد ولی «خجالت نکش 2» یا «جدایی قنبر از صنم» ساخته رضا مقصودی که دو سری آن تولید شده و در اکران عمومی نیز به لحاظ جذب تماشاگر موفق عمل کرده‌اند، تازه‌ترین فیلم-سریال تولید شده پس از گذشت سا‌ل‌ها به حساب می‌آید؛ کمدی شیرین و سرحالی که در هشت قسمت تدوین شده و هدیه نوروزی پلتفرم فیلم‌نت به مخاطبان خود به حساب می‌آید.
مقصودی در نسخه سینمایی، قصه خود را راحت و سرراست روایت کرده و در نسخه سریالی آن را گسترش داده است، سکانس‌های زیادی را در آن گنجانده و شوخی‌های بامزه‌ای را خلق کرده است. در عین حال، برخی شخصیت‌های فرعی همچون رجب، زن همسایه قنبر و … پررنگ‌تر شده و نقش مهمتری در پیشبرد داستان و خلق شوخی‌های گوناگون به عهده گرفته‌اند. تضاد فکری و رفتاری قنبر و صنم آن هم پس از سال‌ها زندگی مشترک و با وجود داشتن سه فرزند و دو عروس، شاکله فیلمنامه آن را تشکیل می‌دهد که از دل این تضادها کمدی شیرینی بیرون آمده است. طلاق توافقی قنبر از صنم بابت یک عقیده خرافی از سوی قنبر که رگ و ریشه‌اش هم به اینستاگرام می‌رسد، نقطه عطف نخست سریال به حساب می‌آید که با مرگ دفترخانه‌دار مسن به عطف دیگری پیوند می‌خورد. اتفاق غیرمنتظره‌ای که این دو و حتی منوچهر برادر صنم را در موقعیت تازه‌ای قرار می‌دهد؛ صنم که دل خوشی از زندگی با قنبر نداشته و قنبری که می‌خواهد موقعیت‌های تازه‌تری را تجربه کند. مقصودی در این مینی‌سریال، به شیوه مرسوم و کلاسیک گونه کمدی نقاط عطفی را در هر قسمت قرار داده تا مخاطبان را با خود همراه کند. حاصل کار هم تا حدود زیادی رضایتبخش از کاردرآمده و «خجالت نکش: جدایی قنبر از صنم» در جلب نظر مساعد مخاطب موفق عمل کرده است.
ظرف زمانی بیشتری که در اینجا در اختیار مقصودی قرار گرفته، سبب پررنگ‌تر شدن برخی داستان‌های فرعی شده که نمونه آن را در داستانک منوچهر و رعنا می‌بینیم. اولی که زمان کشتی‌گیر بوده تصادفا با رعنا که مشغول مرمت خانه قدیمی برادرش رجب است، برخورد کرده و علاقه‌ای میان آنها شکل می‌گیرد. این داستان فرعی به خوبی به قصه قنبر و صنم پیوند خورده و به موازات آن پیش می‌رود. از یک سو، دوستی‌ای قدیمی بین قنبر و رجب وجود داشته و از سوی دیگر صنم از رجب متنفر است! همچنین مخالفت سفت و سخت منوچهر با ازدواج دوباره خواهرش با قنبر، قصه را وارد فاز تازه‌ای کرده و قنبر را به تحریک رجب برای ممانعت از ازدواج منوچهر و رعنا می‌کند. موضوعی که نقطه عطف قسمت هفتم را رقم زده و منوچهر را به رسم قدیمی روستا یعنی دختردزدون وادار می‌کند!
مقصودی به خوبی از فلاش بک برای نمایش گذشته شخصیت‌های اصلی بهره گرفته و روی کینه کهنه منوچهر از شوهرخواهرش تاکید می‌کند که همین رسم ذکر شده را تمام و کمال به جا آورده‌اند. از طرف دیگر، صنم هم برای ترساندن قنبر و زهرچشم گرفتن از او از همسایه‌شان می خواهد که خواستگاری که می‌‌شناسد را به او معرفی کند! به این ترتیب یک کیش و مات اساسی برای قنبر رقم خورده و او را در موقعیت بازنده قرار می دهد. چیزی که با شخصیت سرشار از شیطنت قنبر جور درنیامده و باید فکری برای آن کند.
«خجالت نکش 2» یا «جدایی قنبر از صنم» به سیاق کمدی‌ها پر از تیپ و تیپ ـ شخصیت است که اصلی‌ها همچون قنبر، صنم و رجب خوب از کار درآمده و الباقی به مقتضی داستان از حد تیپ فراتر نمی‌روند. در عین حال، قصه ریتم خوبی داشته و مقصودی در کارگردانی نیز این ریتم را حفظ کرده تا تماشاگر خود را خسته نکند. برای هر قسمت هم شوخی‌هایی خلق شده که در خنداندن مخاطبان خود موفق عمل کرده‌اند. برای نمونه می‌توان به سکانس تعقیب و گریز شبانه منوچهر و رعنا با قنبر و رجب نگاه کرد که در نهایت به یک فانتزی ختم می‌شود. همین طور گهگاه ارجاع‌های سینمایی که برای مخاطبان جدی پسندتر ، جذاب به نظر می‌رسند. برای مثال می‌توان به سکانس شستن پدر قنبر توسط او اشاره کرد که به سکانس مشهور جدایی نادر از سیمین ارجاع می‌دهد. این مینی‌سریال، بسیار متکی بر بازیگران نقش‌های اصلی خود یعنی احمد مهران‌فر و شبنم مقدمی در نقش‌های قنبر و صنم است؛ اولی با لهجه خاصی که انتخاب کرده و نیز شیطنتی که در رفتار و نگاهش موج می‌زند، عالی عمل کرده است. مقدمی نیز مکمل درخشانی برای مهران‌فر بوده و شخصیت پرنوسان و در عین حال دوست‌داشتنی صنم را شیرین از کار درآورده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1391832/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پورعلی‌گنجی و ماموریت کلین شیت برابر مس

تمدید قرارداد فوری رئال با دو بازیکن

چادرملو جایگاه بهتری را نشانه گرفته است

پیروزی نزدیک تیم ملی فوتبال ساحلی ایران مقابل موریتانی

ساخت فصل دوم «شوگان» رسمی ‌شد

کارگران؛ قهرمانان فراموش شده سینما

پرستو صالحی و ابتذال یک برنامه یوتیوبی!

آهنگ حامیم به نام «راز شب» را بشنوید

منبع اول درآمد دانشگاه‌های علوم پزشکی چه قشری هستند؟

گزارش صدا و سیما از نحوه پوشش رسانه‌ای حادثه بندر شهید رجایی

حال و هوای خوب این روزهای حرم مطهر رضوی

سیلی سنگین به صورت سارق معروف تهرانی در حضور ماموران پلیس

بازداشت ستاره‌های تیم صنعتی در میهمانی شبانه

20 سال از اولین گل دوران حرفه‌ای مسی گذشت

بهترین گل‌های ستاره‌های زیر 21 سال

باشگاه استقلال: هنوز قراردادی با ماتزاری امضا نشده است

گواردیولا: دیشب به بارسلونا افتخار کردم

اتهام عجیب به کمپانی روی نیمکت بایرن!

ستایش بالاخره بله گفت

یادی از بابک بیات، آهنگ‌ساز سریال «ولایت عشق»

حادثه بندرعباس ایثار کادر سلامت در اوج کرونا را یادآوری کرد؛ ترخیص 974 مصدوم در 24 ساعت

حاشیه‌های جالب امروز کنکور

سرقت گل های مراسم تشییع پاپ توسط مردم!

انواع پنیر آشپزی و استفاده جالب هر کدام در آشپزی

5 ویتامینی که مصرف آن برای زنان واجب است

پوست، آینه‌ای از تنش‌های درونی انسان

برگزاری روز نجوم 1404 در سراسر ایران با شعار «نجوم، آموزش و ترویج علم»

صحبت هایی دلنشین از باران نیکراه

رحمتی همچنان با شمس‌آذر و عنوان غول‌کش

من به میلان نیامده‌ام که زود برگردم!

انتقال تیم فوتبال هوادار به استان گلستان

خدابنده‌لو و خاطرات شیرین از دل کویر

خبر بزرگ؛ بارسا حماسه را از رئال ربود!

فوری؛ والتر ماتزاری سرمربی استقلال شد

رسمی: سیمونه اینزاگی محروم شد

ناریا هزارتوی یک قصه

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

آخر هفته چه فیلم هایی از رسانه ملی پخش می شود؟

خاطره جالب رئیس بنیاد شهید از دوران اسارت

4 گوشه دنیا/ پیرترین انسان جهان درگذشت

درختان گیلاس در رودخانه کانونجی-گاوا ژاپن

چتر دریایی شیر، طولانی ترین حیوانات جهان

آب خوردن مار را دیده بودید؟

حکمت/ نفس خود را سرزنش کنید

ته چین تک نفره؛ یک فینگر فود شیک و خوشمزه

آیا گوشی همراه باعث تومور مغزی میشود؟

تو بدون ما هیچی نمی‌شی!

بچه اول هستید یا آخر؟

«کلاه کیه؟» کتاب جدید مجید راستی منتشر شد