آریا بانو

آخرين مطالب

تقصیرات مغفول والدین در تنبیه دانش‌آموزان توسط معلم خانه داري

تقصیرات مغفول والدین در تنبیه دانش‌آموزان توسط معلم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان /تصاویر ضرب‌وشتم و شکنجه دانش‌آموزان توسط معلم سنندجی به‌خاطر گم‌شدن شارژر تلفن‎همراهش در شبکه‌های‌اجتماعی پربازدید شد؛ چرا والدین هم در این ماجراها مقصر هستند؟ 
طی سال‌های گذشته هر چند ماه یک‎بار خبری از اعمال خشونت توسط معلم‌ها بر روی دانش‌آموزان به گوش می‌رسد. این موضوع برای چند وقت تبدیل به یک سوژه داغ خبری می‌شود و پس از آن همانند هر سوژه دیگری به فراموشی سپرده می‌شود، غافل از این‌که چه آسیب‌هایی به دانش‌آموزان می‌رسد که ممکن است سال‌ها تبدیل به بدترین خاطرات آن شخص شود. به تازگی، تصاویری از ضرب‌وشتم و شکنجه دانش‌آموزان توسط معلم به علت گم‌شدن شارژر تلفن همراهش در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شد. معلم یک دبستان در روستای کرجو سنندج به علت گم شدن شارژر موبایلش، دانش‌آموزان را در کلاس حبس کرد و مورد ضرب‌وشتم قرار داد که در پی آن، یکی از ‌دانش‌آموزان به شدت زخمی و در بیمارستان‌ بستری شد. اما این بار می‌خواهیم از یک زاویه متفاوت‌تر هم به ماجراهای تلخ و پرآسیب نگاه کنیم.​​​​
ضرورت آموزش معلم‌ها برای برخورد با سرکشی دانش‌آموزان
هیچ شکی در این نیست که سلامت‌روان کادر آموزشی باید در صدر اولویت‌های آموزش و پرورش کشور قرار گیرد و هر ساله پایش‌های منظم سلامت‌روان توسط روان‎شناس‌های ماهر اتفاق بیفتد تا کمتر شاهد چنین صحنه‌هایی باشیم. چرا که داشتن صبر و حوصله در مواجهه با دانش آموزان بدیهی‌ترین خصوصیات یک معلم است به ویژه در سال‌های نوجوانی به دلیل شکل‌گیری شخصیت و بحران‌های بلوغ، شاهد پرچالش‌ترین سال‌های زندگی دانش‌آموزان در خانه و مدرسه هستیم. در نتیجه آموزش‌های کافی برای معلمان و کادر مدرسه برای مدیریت رفتارهای نافرمان و سرکشی دانش‌آموزان ضروری است.
استراتژی اشتباه و طرفداری همیشگی از معلم‌ها
متاسفانه استراتژی برخورد اولیای مدرسه با ناسازگاری‌های معلم و دانش‌آموز تنها نادیده گرفتن یا جانبداری از معلمان بوده، در نتیجه این مسئله بعضا باعث پیشروی رفتارهای تند معلم شده و در انتها به خشونت‌های آشکار می‌انجامد. در حالی که موقعیت‌های پرچالش در مدارس باید فرصتی برای تمرین مذاکره و حل مسئله شود. شنیدن صحبت‌های هر دوطرف، ریشه‌یابی مشکل و در نتیجه رسیدن به یک راه‌حل معقول باعث رفع چالش و کمتر شدن ریسک خشونت در موقعیت‌های آتی است. در صورتی که نادیده گرفتن و جانبداری ناعادلانه از کادر مدرسه تنها باعث انباشته شدن خشم در دانش‌آموز می‌شود و او با ساختن تیم در کلاس به صورت مستقل اقدام به تلافی از معلم می‌کند.
ضرورت تاکید والدین به دانش‌آموزان برای رعایت قوانین مدرسه
مسئله مهم دیگر که این روزها کمتر شاهد آن هستیم، تاکید والدین به رعایت قوانین مدرسه و احترام به اولیای مدارس است. متاسفانه در سال‌های اخیر کم‌کاری زیادی در این زمینه صورت گرفته است و با بیشتر شدن مدارس غیردولتی، خانواده‌ها و دانش‌آموزان به دلیل پرداخت هزینه بیشتر به مدرسه، خود را محق می‌دانند تا کادر مدرسه را زیرسوال ببرند و احترام کافی به آن‌ها نگذارند. همین مسئله، قاطعیت و اقتدار معلم در کلاس را زیر سوال می‌برد و دانش آموزان خود را مجاز می‌دانند تا به راحتی نافرمانی کنند یا سر به سر معلم بگذارند و او را بازیچه قرار دهند.
قوانین مدرسه را زیر سوال نبرید
طبیعتا معلم‌ها در دفعات اول صبوری می‎کنند ولی به تدریج دچار خشم و عدم کنترل رفتار می‌شوند. در این جاست که کنترل بجا و به موقع کادر مدرسه می‌تواند چاره‌ساز شود و جلوی رفتارهای ناگهانی گرفته شود. در نتیجه بهتر است در بستر خانواده‌ها از همان سال‌های اولیه مدرسه، بر رعایت قوانین توسط دانش آموز تاکید شود و در حضور کودک از زیر سوال بردن کادر مدرسه و قوانین موجود خودداری شود؛ چرا که بچه‌ها برای حضور موثر و کارآمد در اجتماع ناچار به پذیرش یک‎سری قوانین مشخص هستند و سرکشی و زیر سوال بردن قوانین تنها آن‌ها را دچار دردسر می‌کند و در طولانی مدت باعث افت عملکرد در آن‌ها می‌شود.
نویسنده: دکتر ساحل گرامی | روان‌شناس
بازار

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1392285/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منبع اول درآمد دانشگاه‌های علوم پزشکی چه قشری هستند؟

گزارش صدا و سیما از نحوه پوشش رسانه‌ای حادثه بندر شهید رجایی

حال و هوای خوب این روزهای حرم مطهر رضوی

سیلی سنگین به صورت سارق معروف تهرانی در حضور ماموران پلیس

بازداشت ستاره‌های تیم صنعتی در میهمانی شبانه

20 سال از اولین گل دوران حرفه‌ای مسی گذشت

بهترین گل‌های ستاره‌های زیر 21 سال

باشگاه استقلال: هنوز قراردادی با ماتزاری امضا نشده است

گواردیولا: دیشب به بارسلونا افتخار کردم

اتهام عجیب به کمپانی روی نیمکت بایرن!

ستایش بالاخره بله گفت

یادی از بابک بیات، آهنگ‌ساز سریال «ولایت عشق»

حادثه بندرعباس ایثار کادر سلامت در اوج کرونا را یادآوری کرد؛ ترخیص 974 مصدوم در 24 ساعت

حاشیه‌های جالب امروز کنکور

سرقت گل های مراسم تشییع پاپ توسط مردم!

انواع پنیر آشپزی و استفاده جالب هر کدام در آشپزی

5 ویتامینی که مصرف آن برای زنان واجب است

پوست، آینه‌ای از تنش‌های درونی انسان

برگزاری روز نجوم 1404 در سراسر ایران با شعار «نجوم، آموزش و ترویج علم»

صحبت هایی دلنشین از باران نیکراه

رحمتی همچنان با شمس‌آذر و عنوان غول‌کش

من به میلان نیامده‌ام که زود برگردم!

انتقال تیم فوتبال هوادار به استان گلستان

خدابنده‌لو و خاطرات شیرین از دل کویر

خبر بزرگ؛ بارسا حماسه را از رئال ربود!

فوری؛ والتر ماتزاری سرمربی استقلال شد

رسمی: سیمونه اینزاگی محروم شد

ناریا هزارتوی یک قصه

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

آخر هفته چه فیلم هایی از رسانه ملی پخش می شود؟

خاطره جالب رئیس بنیاد شهید از دوران اسارت

4 گوشه دنیا/ پیرترین انسان جهان درگذشت

درختان گیلاس در رودخانه کانونجی-گاوا ژاپن

چتر دریایی شیر، طولانی ترین حیوانات جهان

آب خوردن مار را دیده بودید؟

حکمت/ نفس خود را سرزنش کنید

ته چین تک نفره؛ یک فینگر فود شیک و خوشمزه

آیا گوشی همراه باعث تومور مغزی میشود؟

تو بدون ما هیچی نمی‌شی!

بچه اول هستید یا آخر؟

«کلاه کیه؟» کتاب جدید مجید راستی منتشر شد

روزنامه اول ایتالیا حامی مهدی طارمی!

جدایی مشهورترین زوج فوتبالی دنیا

دیشب بارسلونا با اختلاف اینتر را له کرد!

پرسپولیس با کارتال به دنبال فراموشی فاجعه

غیبت مدافع بارسا در بازی برگشت با اینتر و ال‌کلاسیکو

بدون مربی، بدون دفاع؛ رئال ناشناخته در آمریکا!

جواب رد مجید حسینی به کارتال و پرسپولیس

زمین فوتبالو بزن به نام نوه‌ام