سخنرانی معاون رییس جمهور در گردهمایی جهانی حقوق زنان - 2021
معاونت امور زنان و خانواده
بزرگنمايي:
آریا بانو - پخش آنلاین دو سخنرانی معصومه ابتکار در مجمع عمومی و نیز میزگرد وزرای عالیرتبه در حدود ساعت 16:30 امروز و 21 امشب به وقت تهران در لینکی که در متن خبر آمده در دسترس است.
پخش آنلاین دو سخنرانی معصومه ابتکار در مجمع عمومی و نیز میزگرد وزرای عالیرتبه در حدود ساعت 16:30 امروز و 21 امشب به وقت تهران در لینکی که در متن خبر آمده در دسترس است. به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای رسمی کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، شصت و پنجمین اجلاس کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، فراخوان جهانی توسعه مشارکت زنان در مدیریت معضلات جهانی است که از 15 مارس آغاز شده است.تدوین نقشه راه برای ارتقای برابری زن و مرد؛ توسعه مشارکت زنان در روند تصمیم گیری جهانی و محو خشونت علیه زنان و دختران مهمترین محورهای این نشست است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در شصت و پنجمین اجلاس کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد سخنرانی می کند. پخش آنلاین دو سخنرانی معصومه ابتکار در مجمع عمومی و نیز میزگرد وزرای عالیرتبه در حدود ساعت 16:30 امروز و 21 امشب به وقت تهران در این لینک در دسترس است:
http://webtv.un.org/live-now/watch/commission-on-the-status-of-women-sixty-fifth-session-csw65-ministerial-round-tables-general-discussion/6227389393001
بزرگترین اجلاس جهانی پیرامون حقوق زنان به ابتکار کمیسیون مقام زن ( UNCSW ) از 15 مارس (25 اسفند) آغاز شده و تا 25 مارس (5 فروردین) ادامه دارد. موضوع این نشست جهانی که در سایه بحران کرونا به صورت مجازی در حال برگزاری است، «مشارکت کامل و موثر زنان در تصمیم گیری های عمومی، محو خشونت، تحقق برابری زن و مرد و استقلال همه زنان و دختران است».
گزارش این تارنمای خبری حاکیست : بر اساس تحقیقات انجام شده، محدودیت ها همچنان مشارکت زنان در جامعه را تهدید می کند؛ چراکه تنها در 22 کشور جهان زنان توانسته اند به مناصبی چون رئیس دولت دست یابند؛ زنان تنها 25 درصد کرسی های مجلس را به خود اختصاص داده و 12 کشور نیز از داشتن وزرای زن محروم هستند.
در ادامه این گزارش آمده است که همه گیری کووید-19 در جهان به تشدید خشونت ها علیه زنان انجامیده و نابرابری های موجود را افزایش داده است.
«پومزیله ملامبو–نوکا»، مدیر اجرایی نهاد ملل متحد برای برابری جنسیتی و خودمختاری زنان ( UN Women ) در این زمینه بیان کرد: «این همه گیری، تبعیض آمیزترین بحرانی است که جهان تاکنون نظیر آن را به خود ندیده است. اقشار محروم و زنان بیشترین قربانیان آن بوده اند که البته با اراده سیاسی قوی و تقسیم هرچه سریع تر قدرت میان زنان و مردان، می توان بر این بحران و سایر بحران های عصر حاضر همچون تغییرات اقلیمی و جنگ ها فائق آمد».
چندی پیش «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز بیان کرده بود که قرنطینه خانگی و ماندن در محل زندگی روش مهمی برای مقابله با شیوع کرونا است، اما «این نباید سبب زندانی شدن زنان با کسانی شود که شریک زندگیشان هستند و به آنها ستم میکنند».
این ابراز نگرانی ها در حالی است که خشونت علیه زنان کم و بیش در همه جای جهان وجود داشته اما خطرناکتر از وضعیت کشورهای توسعه نیافته که بیشتر در مظان اتهام قرار دارند، اوضاع کشورهای غربی است که خشونت و تبعیض علیه زنان، زیر پوششی از اقدامات حقوق بشری و تبلیغات رسانه ای پنهان مانده و آمار و ارقام کمتری در این زمینه ارائه می شود.
کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، اصلی ترین ارگان بین دولتی جهانی است که منحصراً به ارتقای برابری جنسیتی و خودمختاری زنان اختصاص یافته است. این کمیسیون یکی از ارکان اجرایی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد ( ECOSOC ) است که به موجب قطعنامه شماره 11 مورخ 21 ژوئن سال 1946 میلادی از سوی این شورا تاسیس شده است.
ارتقای حقوق زنان؛ ضرورت مشارکت جهانی
مهمترین گام جامعه بین المللی در ارتقای حقوق زنان در وهله نخست نشان دادن حسن نیت و انتشار واقعیت های زندگی زنان است. جایگاه زنان در کشورهای جهان سوم همواره زیر ذره بین دول غربی قرار داشته و باب ورود جهانی در این مسیر همواره باز است اما حقیقت تلخی که باید بدان اعتراف کرد آن است که واقعیت های آماری از جایگاه اسفناک زنان در غرب نیز سخن می گویند که اگر بیشتر از سایر نقاط جهان نباشد، کمتر هم نیست. جامعه بین المللی باید با حساسیت بیشتری این نقض های حقوق زنان در همه جای جهان از جمله در غرب و افزایش آمار خشونت علیه زنان به ویژه در شرایط بحرانی شیوع کرونا و قرنطینه های خانگی را دنبال کرده و در جهت کمک به آنان اقدامی جهانی نماید.
گفتمان سازی جمهوری اسلامی ایران و ارائه طرح «جهان عاری از خشونت و افراطی گری» بخشی از تلاش برای برچیدن تمام اشکال خشونت از جمله خشونت علیه زنان است که در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ابتکار حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در نخستین حضور خود در سازمان در سال 1394 مطرح شد.
-
سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۵:۳۰
-
۲۱ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/546285/