آریا بانو

آخرين مطالب

کشف تاثیر داروی مالاریا بر درمان سرطان گوناگون

کشف تاثیر داروی مالاریا بر درمان سرطان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /دکتر رناتو آگیلرا(Renato Aguilera) حدس زد که ساختار یک داروی ضد مالاریا می‌تواند یک درمان موثر برای بیماری سرطان باشد و به نظر می‌رسد درست فکر می‌کرد.
زمانی که یک پژوهشگر محقق باتجربه به نام «رناتو آگیلرا» در ساختار شیمیایی یک داروی آزمایش شده ضد مالاریا دقیق شد، با خود فکر کرد که ممکن است به شکل موثری با سرطان نیز مبارزه کند. حق با او بود و تحقیقات بعدی وی منجر به ثبت یک حق اختراع و اثبات این تاثیر شد.
به نقل از نیو اطلس، هنگامی که «رناتو آگیلرا» در سن 15 سالگی از مکزیک به ایالات متحده نقل مکان کرد، تقریباً نمی‌توانست انگلیسی صحبت کند. وی با عزم راسخ خود زبان انگلیسی را یاد گرفت و نه تنها با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته میکروبیولوژی از دانشگاه تگزاس در ال پاسو(UTEP) فارغ التحصیل شد، بلکه توانست مدرک دکترای خود را نیز از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی دریافت کند. اکنون دکتر آگیلرا حتی یک صفحه مخصوص به خود در دانشنامه ویکی‌پدیا دارد.
آگیلرا دانش و تجربه گسترده‌ای به خصوص در رشته ایمنی‌درمانی، زیست‌شناسی مولکولی و سلولی و تحقیقات سرطان به دست آورده است. در سال 2017، زمانی که در یک سمینار درباره یک داروی ضد مالاریا به نام پیروناریدین(PND) شرکت کرد، از دانش خود به طور کامل بهره برد.
آگیلرا در مورد آنچه که تبدیل به یک لحظه مهم در حرفه‌اش شد، گفت: لوئی پاستور می‌گوید شانس به نفع ذهن آماده عمل می‌کند. زمانی که ساختار دارو را از نزدیک بررسی کردم، دیدم که می‌توان از آن برای حمله به سلول‌های سرطانی نیز استفاده کرد. حالا پس از چند سال، اعطای حق ثبت اختراع، ما را به استفاده واقعی از این دارو برای مراقبت از بیماران سرطانی نزدیکتر می‌کند.
پس از اینکه آگیلرا پتانسیل داروی «پیروناریدین» را مشاهده کرد، همراه با یک پژوهشگر دیگر به نام پائولینا ویلانووا(Paulina Villaneuva) به سایر محققان پیوستند تا تأثیر این دارو را بر سلول‌های سرطانی بررسی کنند.
آنها دریافتند که «پیروناریدین» در آزمایشات آزمایشگاهی، رشد سرطان را کند می‌کند و مسیر مرگ برنامه‌ریزی شده (آپوپتوز) را در سلول‌های سرطانی مختلف، از جمله ریه، پستان، تخمدان، لنفوم، ملانوم و میلوم متعدد ایجاد می‌کند. نکته مهم این است که سلول‌های غیر سرطانی را تقریباً دست نخورده باقی می‌گذارد.

آریا بانو


نتایج کار آنها در سال 2018 در مجله PLOS One منتشر شد.
آگیلرا می‌گوید: ما با پیروناریدین به رشد آهسته سلول‌های سرطانی، مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی و کمترین تاثیر بر سلول‌های سالم رسیدیم. این دارو در آینده به طور بالقوه می‌تواند در ترکیب با ایمنی‌درمانی برای تسریع روند کشتن سلول‌های سرطانی مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر آگیلرا به عنوان مدیر خصوصیات سلولی و مخزن زیستی(CCB) در مرکز تحقیقات زیست‌پزشکی مرزی(BBRC) که بخشی از کالج علوم UTEP است، غربالگری با کارایی بالا را برای داروهایی که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند، تسهیل کرد.
چرا تمرکز بر سرطان؟ دکتر آگیلرا در مصاحبه‌ای در سال 2023 دلایل خود را اینگونه توضیح داد: سوالی که مردم از من می‌پرسند این است که چرا می‌خواهید این کار را انجام دهید و من می‌گویم چون فکر می‌کنم احتمالاً این همان چیزی است که قرار است بر اثر آن بمیرم و می‌خواهم حداقل در یافتن داروهایی که می‌توانند من را درمان کنند یا دوستانم را درمان کنند، مشارکت کنم.
برای این منظور، آگیلرا درخواست داد تا حق اختراع برای پیروناریدین تغییر یابد. این برنامه با مشارکت شرکت آرماسیوتیکا(Armaceutica) که یک شرکت متمرکز بر توسعه داروهای سرطان است آغاز شده است.
دکتر ویلانووا می‌گوید: این باور نکردنی است که شاهد به ثمر نشستن این پژوهش هستیم. این پژوهش، درها را به روی امکانات بی‌شماری باز می‌کند و اگرچه پزشکی شخصی‌سازی شده برای همه مناسب نیست، اما داروی پیروناریدین می‌تواند برای برخی موثر باشد. این سفر هنوز به پایان نرسیده است و هنوز کارهای زیادی باید انجام شود، اما حق ثبت اختراع این دارو نقطه عطفی است که باعث پیشرفت در آینده خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1371211/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منبع اول درآمد دانشگاه‌های علوم پزشکی چه قشری هستند؟

گزارش صدا و سیما از نحوه پوشش رسانه‌ای حادثه بندر شهید رجایی

حال و هوای خوب این روزهای حرم مطهر رضوی

سیلی سنگین به صورت سارق معروف تهرانی در حضور ماموران پلیس

بازداشت ستاره‌های تیم صنعتی در میهمانی شبانه

20 سال از اولین گل دوران حرفه‌ای مسی گذشت

بهترین گل‌های ستاره‌های زیر 21 سال

باشگاه استقلال: هنوز قراردادی با ماتزاری امضا نشده است

گواردیولا: دیشب به بارسلونا افتخار کردم

اتهام عجیب به کمپانی روی نیمکت بایرن!

ستایش بالاخره بله گفت

یادی از بابک بیات، آهنگ‌ساز سریال «ولایت عشق»

حادثه بندرعباس ایثار کادر سلامت در اوج کرونا را یادآوری کرد؛ ترخیص 974 مصدوم در 24 ساعت

حاشیه‌های جالب امروز کنکور

سرقت گل های مراسم تشییع پاپ توسط مردم!

انواع پنیر آشپزی و استفاده جالب هر کدام در آشپزی

5 ویتامینی که مصرف آن برای زنان واجب است

پوست، آینه‌ای از تنش‌های درونی انسان

برگزاری روز نجوم 1404 در سراسر ایران با شعار «نجوم، آموزش و ترویج علم»

صحبت هایی دلنشین از باران نیکراه

رحمتی همچنان با شمس‌آذر و عنوان غول‌کش

من به میلان نیامده‌ام که زود برگردم!

انتقال تیم فوتبال هوادار به استان گلستان

خدابنده‌لو و خاطرات شیرین از دل کویر

خبر بزرگ؛ بارسا حماسه را از رئال ربود!

فوری؛ والتر ماتزاری سرمربی استقلال شد

رسمی: سیمونه اینزاگی محروم شد

ناریا هزارتوی یک قصه

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

آخر هفته چه فیلم هایی از رسانه ملی پخش می شود؟

خاطره جالب رئیس بنیاد شهید از دوران اسارت

4 گوشه دنیا/ پیرترین انسان جهان درگذشت

درختان گیلاس در رودخانه کانونجی-گاوا ژاپن

چتر دریایی شیر، طولانی ترین حیوانات جهان

آب خوردن مار را دیده بودید؟

حکمت/ نفس خود را سرزنش کنید

ته چین تک نفره؛ یک فینگر فود شیک و خوشمزه

آیا گوشی همراه باعث تومور مغزی میشود؟

تو بدون ما هیچی نمی‌شی!

بچه اول هستید یا آخر؟

«کلاه کیه؟» کتاب جدید مجید راستی منتشر شد

روزنامه اول ایتالیا حامی مهدی طارمی!

جدایی مشهورترین زوج فوتبالی دنیا

دیشب بارسلونا با اختلاف اینتر را له کرد!

پرسپولیس با کارتال به دنبال فراموشی فاجعه

غیبت مدافع بارسا در بازی برگشت با اینتر و ال‌کلاسیکو

بدون مربی، بدون دفاع؛ رئال ناشناخته در آمریکا!

جواب رد مجید حسینی به کارتال و پرسپولیس

زمین فوتبالو بزن به نام نوه‌ام