آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه آش ترش مازندرانی محلی و خوشمزه خانه داري

طرز تهیه آش ترش مازندرانی محلی و خوشمزه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / آش ترش یکی از انواع آش‌های بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان می‌باشد که اصالت آن متعلق به استان مازندران می‌باشد.
برای تهیه آش ترش، ابتدا باقلا و لوبیاچیتی را در آب خیسانده تا نفخشان گرفته شود. سپس سبزی آش را شسته و خرد می‌کنیم و چغندر‌ها را نیز پوست گرفته و خرد می‌کنیم. حبوبات را همراه با چغندر‌ها در قابلمه ریخته و می‌پزیم. پس از پخت اولیه، برنج و نمک را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم کاملاً مغزپخت شوند.
سپس سبزی را افزوده و بعد از مدتی سیر خردشده را در روغن تفت داده و نصف آن را به آش اضافه می‌کنیم. در نهایت، رب انار و مقدار کمی شکر برای طعم‌دهی اضافه کرده و پس از خاموش کردن شعله، آش را با باقی‌مانده سیرداغ تزئین و سرو می‌کنیم.
مواد لازم برای 4 نفر
لوبیا چیتی 1 لیوان
عدس سبز 1 لیوان
سیر 6 عدد
باقلا 1 لیوان
جغندر 2 عدد کوچک
سبزی آش 500 گرم
برنج نیم دانه نصف لیوان
رب انار ترش 1 قاشق غذاخوری
شکر نصف قاشق غذاخوری
نمک و روغن مایع به اندازه کافی
خیساندن حبوبات
ابتدا باقلا و همین طور لوبیاچیتی‌ها را هر کدام جداگانه داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و تا سطح روی آن‌ها آب می‌ریزیم و از شب تا صبح حدودا به مدت 6 ساعت اجازه می‌دهیم تا خیس بخورند و در این زمان 2 الی 3 مرتبه آب هر کاسه را تعویض می‌کنیم تا نفخ آن‌ها نیز از بین برود
آماده‌سازی سبزی آش
سبزی آش را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و داخل آبکش قرار می‌دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و داخل خردکن می‌ریزیم و ریز شده تحویل می‌گیریم و یا زمانیکه کاملا سبزی‌ها خشک شدن روی تخته آشپزخانه آن‌ها را با چاقو خرد می‌کنیم.
خرد کردن چغندر
چغندر‌ها را می‌شوییم و پوست روی آن‌ها را می‌گیریم و مجددا آن‌ها را می‌شوییم و حلقه حلقه می‌کنیم و هر حلقه را روی تخته آشپزخانه به صورت که تمایل داریم خرد می‌کنیم (اگر می‌خواهید داخل آش کاملا مشخص باشند درشت خرد کنید)
پخت اولیه حبوبات و چغندر
بعد از گذشت زمان خیس خوردن حبوبات را آبکش می‌کنیم و روی آن‌ها را با آب شسته و شو می‌دهیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت، آن‌ها را می‌ریزیم و چغندر‌ها را نیز اضافه می‌کنیم و تا نصف قابلمه آب روی مواد می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.
اضافه کردن برنج
ابتدا حرارت را زیاد می‌کنیم تا مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می‌کنیم تا کاملا مواد مغز پخت شوند. پس از اینکه باقلا و لوبیا چیتی و چغندر‌ها پخته شدند، برنج را تمیز می‌شوییم و آب آن را خالی می‌کنیم و همراه با کمی نمک به مواد پخته شده اضافه می‌کنیم
افزودن سبزی و سیر
سپس 15 دقیقه بعد سبزی آش را اضافه می‌کنیم (در این مدت درب قابلمه را اصلا نمی‌گذاریم) و اجازه می‌دهیم تا سبزی آش نیز به مدت 30 دقیقه بپزد. سیر‌ها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و آن‌ها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم.
سرخ کردن سیر
سپس داخل تابه‌ای روغن می‌ریزیم و روی حرارت کم قرار می‌دهیم تا به مرور زمان داغ شود و بعد سیر‌های خرد شده را داخل تابه می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم و دیگر اجازه می‌دهیم تا طلایی شوند و از روی حرارت تابه را بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم.
حالا طعم آش را می‌چشیم، اگر سبزی آش نیز کاملا پخته شده بود و مواد آش کاملا پخته و جاافتاده بود نصف سیر داغ و و رب انار و نصف قاشق غذاخوری شکر به آش اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا مواد کاملا در یکدیگر مخلوط شود.
پایان پخت و سرو
مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا آش مزه دار شود و 15 دقیقه بعد شعله را خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا آش از حرارت بیافتد. آش ترش را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و با باقی مانده سیرداغ روی آن را تزئین می‌کنیم. نوش جان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1385309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از نمایشگاه اینوتکس 2025

خدمت رسانی پیشکسوتان فوتبال و مجریان تلویزیونی در چایخانه حضرت

تیراندازی در محله نارمک تهران؛ پلیس توضیح داد

قیمت واکسن مننژیت برای حجاج تغییر کرد

آخرین وضعیت از روند درمان مصدومان حادثه بندرعباس

هشدار پلیس نسبت به لغزندگی جاده‌ها و کاهش دید در برخی استان‌ها

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو استان فارس

پیشینه معلمی در ایران باستان

کمک مدرسه دارالفنون به جامعه ایرانی

آغوشی از عشق

ساخت ربات‌های بومی «آرش» و «مایا» برای درمان کودکان مبتلا به سرطان و اوتیسم

رکورد شگفت‌انگیز النصر از زمان جذب رونالدو

رقیب ایران برای قهرمانی آسیا از اسپانیا می‌آید

قول مهمی که آنچلوتی به پرز داد

اگر آرتتا جام نگیرد، به‌زودی اخراج می‌شود!

ستاره‌ای غیرمنتظره بارسلونا را شوکه کرد

خواندن قسمتی از متن تاریخی تدریس معلمان در ایران

میکس سینمایی با آهنگ «تقویم مچاله» محسن یگانه

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

جان باختن مرد 56 ساله براثر سقوط از صخره

سازش یک فقره قتل عمد بعد از 12 سال به مناسبت دهه کرامت

نصب کتیبه‌های ولادت امام هشتم(علیه‌السلام)؛ ای همه دلها حرمت یا رضا

حال یوزپلنگ ایرانی "فیروز" خوب است

زائران حج تمتع چقدر ارز زیارتی می‌گیرند؟

راهکار ناب استاد فاطمی‌نیا برای گره‌گشایی از زندگی!

جدال نفسگیر مار و آفتاب‌پرست برای شکار یکدیگر

نصب کتیبه‌های ویژه ولادت امام هشتم علیه السلام در حرم رضوی

تست سلامت دیسک کمر

روش شمالی ها برای نگهداری برنج خام

سفری جسورانه به دنیایی ورای اندرونی

جهان فوتبال تسلیم فرازمینی بارسلونا

قانون گل زده در خانه حریف را برگردانید!

چه خوش صید دلم کردی

جزئیات مهم از حج 1404؛ زمان اعزام نخستین کاروان زائران تمتع اعلام شد

آخرین اقدامات قضایی درباره حادثه آتش‌سوزی بندر شهید رجایی

نبرد نفس‌گیر کفتار و گراز وحشی

هشتمین حذف دردناک مسی در لیگ قهرمانان

گوندوگان: متاسفم، رودیگر از خط قرمزها عبور کرد!

شاهکار فلیک و اینزاگی؛ نمایشی که یادمان نمی‌رود

در فراق یار با تو می گویم ای خدا

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

موزیک ویدئوی قطعه جدید و عاشقانه محسن چاوشی با نام «زندان بان»

سرقت سن‌وسال نمی‌شناسد؛ روایت‌هایی از سارقین 18 تا 72 سال!

مجوز پروژه پتروشیمی میانکاله لغو شد

افزایش خسارات جوی طی روزهای اخیر؛ 6 نفر کشته و 65 تن مصدوم شدند

متجاوز اتباع اعدام شد؛ 2 قاتل مهلت گرفتند

یکی از بزرگترین حلزون های روی زمین

دانه‌ خوردن پرنده از نمای نزدیک

طرز تهیه حریره بادام به چند روش ساده و لذیذ

نکات مهم خود مراقبتی در دوران بارداری