جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴
خانه داری

۴نوع سبزیجات که خوشحالتان می‌کنند

۴نوع سبزیجات که خوشحالتان می‌کنند
آریا بانو - خراسان / سبزیجات همیشه موضوعی بحث‌برانگیزند زیرا برخی عاشق سبزیجات‌اند و برخی دیگر از آن‌ها بیزارند اما اگر همه بدانند که مصرف برخی سبزیجات واقعا حالشان را بهتر ...
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / سبزیجات همیشه موضوعی بحث‌برانگیزند زیرا برخی عاشق سبزیجات‌اند و برخی دیگر از آن‌ها بیزارند اما اگر همه بدانند که مصرف برخی سبزیجات واقعا حالشان را بهتر می‌کند، شاید این‌قدر در برابر این گروه غذایی جبهه نگیرند. به گزارش «ایندیپندنت»، تحقیقات نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی سالم سرشار از غذاهای کامل با مواد مغذی فراوان، سلامت روان از جمله خلق‌وخوی ما را بهبود می‌بخشند. از سوی دیگر، خوردن غذاهای حاوی قند و چربی‌های اشباع‌شده، از جمله بسیاری از غذاهای فوق‌فراوری‌شده، باعث استرس و التهاب در بدن و مغز ما می‌شوند. در ادامه با تکیه به توصیه کارشناسان، چهار نوع از سبزیجاتی را که حالتان را بهتر می‌کنند، معرفی کرده‌ایم.
1- اسفناج| اسفناج از جمله سبزیجات برگ‌ سبزدار است که با داشتن ترکیب ویتامین‌های گروه ب، خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد. ویتامین‌های گروه ب مانند تیامین، نیاسین، پیریدوکسین، فولیک اسید و ویتامین ب12 به تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی مرتبط با خلق‌وخو مانند سروتونین و دوپامین کمک می‌کنند. علاوه بر این، ویتامین‌های گروه ب به سنتز(فرایند تولید و ساخت) دی‌ان‌ای و حفظ غشاهای سلولی مغز کمک می‌کنند که برای عملکرد سالم مغز و ثبات خلق‌وخو ضروری‌اند.
2- پیاز| درست است که پیاز اشکتان را درمی‌آورد، اما می‌تواند حالتان را هم بهتر کند. با‌ وجود آن که تحقیقات در این زمینه هنوز محدود است، برخی مطالعات می‌‌گویند که پودر پیاز می‌تواند اثر ضدافسردگی بر مغز داشته باشد. علاوه بر این، پیاز سرشار از ویتامین ث و ب6 است که به صورت علمی ثابت شده که هر دو این ویتامین‌ها به بهبود خلق‌وخو و کاهش احساس افسردگی و اضطراب کمک می‌کنند.
3- فلفل‌ها| فلفل‌ها حتی بیشتر از مرکبات ویتامین ث دارند. تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن غذاهای تند می‌تواند آثار روان شناختی مثبت داشته باشد که دلیل آن ویتامین ث و کپسایسین موجود در فلفل است. کپسایسین می‌تواند به‌عنوان یک اندورفین عمل کند؛ همان هورمون‌هایی که پس از ورزش یا گذراندن وقت با دوستان ترشح می‌شوند و احساس خوشایندی به شما می‌بخشند.
4- هویج| هویج سرشار از کاروتنوئیدهاست؛ رنگدانه‌ای که رنگ نارنجی به آن می‌دهد. ارتباط کاروتنوئیدها با بالاتر رفتن میزان خوش‌بینی تایید شده است؛ آنچه هویج را به یک انتخاب عالی برای تقویت‌ خلق‌وخو تبدیل می‌کند. علاوه بر این، هویج‌ را می‌توان به اشکال مختلفی خورد. مثلا رنده کرد و به سالاد افزود یا آب‌پز کرد و کنار غذا گذاشت.
بازار


نظرات شما