چهارشنبه ۳ دي ۱۴۰۴
پزشکی

۴ دلیل برای این که اسفناج بخوریم!

۴ دلیل برای این که اسفناج بخوریم!
آریا بانو - خراسان / فصل اسفناج است و خیلی‌ها به سراغ این سبزی پرخاصیت می‌روند تا آن را به شکل‌های مختلف در سفره خانواده بگذارند. اسفناج یکی از مغذی‌ترین و شگفت‌انگیزترین ...
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / فصل اسفناج است و خیلی‌ها به سراغ این سبزی پرخاصیت می‌روند تا آن را به شکل‌های مختلف در سفره خانواده بگذارند. اسفناج یکی از مغذی‌ترین و شگفت‌انگیزترین غذاهای‌ فصل سرد سال است. این سبزی منبع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی ضروری است که سلامت کل بدن را ارتقا می‌دهد. به کمک سایت Verywellhealth می‌خواهیم بدانیم چرا باید اسفناج پای ثابت سفره خانواده باشد؟
سلامت چشم و تقویت بینایی
بازار
اسفناج حاوی رنگدانه‌هایی است که با سلامت چشم مرتبط هستند: لوتئین و زآگزانتین. این رنگدانه‌ها در مرکز شبکیه چشم جمع می‌شوند و از بینایی در برابر اثرات مضر نور خورشید و نور آبی محافظت می‌کنند. برخی دانشمندان دریافته‌اند که پختن اسفناج می‌تواند کاروتنوئیدهای بیشتری آزاد کند، اما اگر ترجیح می‌دهید آن را خام بخورید، می‌توانید با خرد کردن یا مخلوط کردن، مقدار زیادی از آن را دریافت کنید. اسفناج همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A است که یک ماده مغذی مهم برای سلامت چشم‌های شماست.
محافظ پرقدرت قلب
اسفناج یکی از بهترین منابع طبیعی نیترات است. بدن برای ساخت مولکولی به نام اکسید نیتروژن که برای جریان خون سالم مهم است، به این مواد مغذی نیاز دارد. اسفناج همچنین منیزیم و فولات را تأمین می‌کند که به بدن شما در تولید اکسید نیتروژن کمک می‌کند. پتاسیم موجود در اسفناج همچنین می‌تواند ضربان قلب شما را قوی کند، مقابله با سدیم را برای بدن شما آسان‌تر کند و فشار خون شما را کنترل کند.
کاهش استرس و التهاب
اسفناج دارای آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها و مواد شیمیایی گیاهی است که سلول‌های شما را از استرس اکسیداتیو و آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. شما می‌توانید ویتامین C، کلروفیل و بتاکاروتن، به علاوه آلفا لیپوئیک اسید (ALA) را از این سبزی دریافت کنید. کاهش استرس طولانی مدت و التهاب در سراسر بدن می‌تواند به شما در جلوگیری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت، آرتروز، بیماری‌های قلبی عروقی و پیری زودرس کمک کند.
جلوگیری از سرطان
نتایج یک مطالعه نشان داد اسفناج سلامت روده را بهبود می‌بخشد، که می‌تواند به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک کند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در اسفناج که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند، برای محافظت در برابر نوعی از آسیب سلولی که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‎دهد، مفید هستند.


نظرات شما