آریا بانو

آخرين مطالب

در خانه‌تان روزه اولی دارید؟ اجتماعي

در خانه‌تان روزه اولی دارید؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فارس / در خانه‌تان روزه اولی دارید؟ خوش به حالتان! وقتی بچه یا نوجوان مکلف در خانه باشد، ماه رمضان خانواده، طراوت دیگری می‌گیرد.
گویی یک نفر تازه مسلمان هست که احکام روزه را با او مرور می‌کنید. برای قرآن خواندنش برنامه‌ریزی می‌کند. تلفظ صحیح کلمات عربی را از شما می‌پرسد. هر افطار، مفاتیح باز می‌کند تا آداب باز کردن روزه را از روی آن بخواند و عمل کند و .... خلاصه که گویی همراه با او و سوال‌ها و دغدغه‌هایش، خودتان از نو مسلمان می‌شوید.
البته که سختی هم دارد. سختی تحمل گرسنگی برای بچه‌ای که عادت به روزه گرفتن ندارد، بی‌حالی و بی‌حوصلگی عصر‌ها و خواب‌آلودگی سحرها، هوس کردن خوراکی‌هایی که بچه‌های کوچکتر خانه می‌خورند و ....
برای سبک کردن این سختی‌ها، می‌توان دست به خلاقیت‌های کوچکی زد و حال و هوای خانه و روزه‌دار کوچک خانواده را، خوش کرد. یک پیشنهاد تجربه‌شده این است که به فرزندتان بگویید او «رئیس سفره افطار» است و می‌تواند غذایی که در طول روز هوس کرده را به شما بگوید تا به عنوان افطاری تهیه کنید. نگران نباشید، حواسش هست که چیزی از شما بخواهد که در توان‌تان باشد. اگر هم نبود، با مهربانی سراغ گزینه‌های بعدی را از او بگیرید تا به یک غذای مطلوب برسید. بالاخره قرار است 30 روز، گرسنگی و تشنگی را تحمل کند، یک ماه با دلش راه بیایید، جای دوری نمی‌رود!
علاوه بر تهیه کردن سفارشات رئیس سفره، حواس شما باید به تقویت روزه‌گیران خانواده، خصوصا روزه اولی عزیز هم باشد؛ و برای تقویت جسم، چه غذایی بهتر از نخوداب؟ لطفا اخم‌هایتان را درهم نکشید و از روی اسمش قضاوت نکنید! اگر قلق این غذا دستتان بیاید و آن را با ذایقه خانواده تطبیق بدهید، می‌تواند به یکی از گزینه‌های لذیذ شام و ناهارتان در سایر ایام سال هم تبدیل شود.
عدد راه‌های رسیدن به یک نخوداب خوشمزه، به عدد نفوس ابناء بشر است! یعنی هرکسی آن را یک جور می‌پزد و فصل مشترک همه این دستورها، وجود نخود و آب و پیاز و نمک است. شرط اول قدم آن است که نخود خیسانده شود. از 4 ساعت در توصیه‌ها گفته شده تا 24 ساعت و بلکه بیشتر! خلاصه که اگر میخواهید برای 4 نفر نخوداب بپزید، 2 پیمانه نخود را بخیسانید، در آن نمک بریزید و هر از چندی آب نخود‌ها را عوض کنید.
پس از آنکه به قدر میسور نخود‌ها خیس خوردند، بروید سراغ پخت و پز. یک پیاز بزرگ را خرد کنید و بگذارید تفت بخورد و سبک شود. اگر در زمره پیازدوستان روزگار هستید، می‌توانید تعداد پیاز را بیشتر کنید و حالش را ببرید! پیاز که سبک شد، به یکی از لحظات نقطه عطف می‌رسید. «می‌خواهید نخودابتان گوشت داشته باشد یا بدون گوشت باشد؟» توصیه ما این است که برای بار اول، تکه کوچکی گوشت یا قلم به پیاز‌ها اضافه کنید و تفت بدهید تا طعم نخوداب به آبگوشت نزدیک باشد و بتوانید با آن انس و الفت برقرار کنید!
گوشت یا قلم را اندکی به همراه پیاز‌ها تفت دهید و بعد زردچوبه را اضافه کنید. زردچوبه هم طبیعتاً باید تفت بخورد. کلا تفت خوردن در زندگی مسأله مهمی است! حالا می‌رسیم به افزودن نخود‌ها به قابلمه. حتی نخود‌ها هم می‌توانند با سایر مواد، قدری تفت بخورند! گفتم که، تفت مهم است! حالا نوبت افزودن آب است.
شما زیره‌دوست هستید یا زیره‌گریز؟ اگر آب‌تنی کردن دانه‌های زیره در حوضچه نخوداب را دوست دارید، که اندکی زیره درسته به قابلمه اضافه کنید. اگر طعم و عطرش را دوست دارید، اما با گردش و چرخش دانه‌هایش در غذا میانه خوبی ندارید، پودر زیره اضافه کنید. اگر کلا با زیره پدرکشتگی دارید، قیدش را بزنید. مهرتان حلال، جانتان آزاد! می‌خواستیم با زیره، نفخ غذا کمتر شود و خوشمزه‌تر گردد، حالا که زیره دوست ندارید، خوب زور که نیست، نریزید! خلاص!
باز هم می‌رسیم به یک دوراهی. می‌توانید در این لحظه دو سه قاشق بلغور گندم به غذا اضافه کنید تا لعاب بدهد و غذا انسجام بیشتری پیدا کند. می‌توانید هم بگذارید اواخر پخت، دو قاشق آرد یا سویق به قابلمه اضافه کنید. می‌توانید هم هیچ کدامش را نریزید و خودتان را درگیر مسایل کم‌اهمیتی همچون انسجام غذا نکنید. کلا راحت باشید.
خوب حالا می‌گذاریم مواد به حال خودشان باشند و بپزند. اگر آن‌ها را راهی دیگ زودپز کرده‌اید، که بین یک تا یک و نیم ساعت بعد، بروید سراغشان. اگر هم توی قابلمه‌اند، سه ساعتی زمان لازم است تا نخود‌ها مغزپخت شوند.
وقتی در دیگ زودپز را باز کردید و دیگ را روی شعله گذاشتید تا چند قل ریز بخورد و مواد به اصطلاح دست به دست هم بدهند، هنگامه افزودن ادویه‌جات است. اگر هم موادتان در قابلمه هستند، نیم ساعت آخر بروید سراغشان.
و، اما افزودنی‌های مختلفی که شما به سلیقه خودتان می‌توانید آن‌ها را به نخوداب‌تان بیفزایید، از این قرارند: اولی نمک است، کم و زیاد دارد، اما سوخت و سوز ندارد! دومی زعفران است. می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده را به بزم معنوی نخود‌ها اعزام کنید. سومی فلفل. چهارمی پودر آویشن. پنجمی لیمو عمانی. ششمی هر ادویه یا سبزی خشکی که دل تنگ و گرسنه شما بخواهد!
این را هم بگویم که بعضی‌ها اولش با پیاز شروع نمی‌کنند. نخود‌ها را می‌پزند و در اواخر پخت، پیازداغ زردچوبه‌ای را با نخود‌های پخته قاطی می‌کنند. کلا این غذا سمبل دموکراسی و احترام به سلایق و علایق انسان‌هاست!
خوب حالا نخوداب انرژی‌زا آماده ارایه بر سر سفره است.
بهتر است بلافاصله بعد از افطار، غذای سنگین نخورید. چند دانه خرما و یک لیوان آبجوش که عسل درونش ریخته‌اید، شروع خوبی است. با آرامش نمازتان را بخوانید. خدا را با «یا علی و یا عظیم» صدا کنید. «اللهم ادخل» بخوانید و همه انسان‌ها را مشمول دعای خیرتان کنید. بعد کم‌کم بروید سراغ سفره افطار و نخوداب عزیز. این طوری که باشد، معده و سیستم گوارش‌تان، از شما راضی‌تر است. نوجوان تازه مکلف خانه هم، با یک شروع طوفانی و سهمگین در لحظه افطار، دچار دل‌درد پس از حادثه نمی‌شود!
در لحظات افطار و سحرتان، ما را هم دعا کنید. به روزه‌اولی جدیدالعهدتان سفارش ما را بکنید که در گفتگوهایش با خدا، اشاره‌ای هم به ما بکند. دل خوشی ما، همین دعاهاست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/882795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از روبوتاکسی تا مریخ؛ نگاهی به بدترین پیش‌بینی‌ها و وعده‌های ایلان ماسک در 15 سال اخیر

«سربلند میدان» برای سومین بار به بازار نشر آمد

پشیمانی گوندوگان؛ ستاره بارسا دنبال عذرخواهی!

پیولی: رم باکیفیت‌تر از میلان بود!

شکست نماینده هاکی ایران در کاپ آزاد ترکمنستان

همیلتون: تا سال‌ها در فرمول یک می‌مانم

نصرتی به دنبال فرمول طلایی اوسمار

اولیایی: 33 سال است که به دنبال خصوصی‌سازی پرسپولیس و استقلال هستند!

بلانکو تنها گلزن استقلال در سال 1403

ریوالدو اسطوره برزیلی پیشین بارسلونا 52 ساله شد

بررسی اتفاقات مهم فوتسال جام ملت‌ها

ماشینش «گاوکنترل» داره!

افشاگری عجیب امیرعلی نبویان از تقلب در بازی پدرخوانده و شب های مافیا

برای خوب شدن سرفه آنتی بیوتیک بخوریم؟

جزئیاتی از زلزله بامداد امروز در خراسان رضوی

سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ دوسوم کشور شاهد باران خواهد بود

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور

اگر ترمز خودرو برید این گونه متوقفش کنید

هیچوقت کیف، موبایل و لوازم با ارزش را داخل ماشین نذارید!

نمایی زیبا از نخلستان‌های قصر شیرین

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

«رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند

نامزدهای کسب عنوان بهترین گل هفته لیگ اروپا

معرفی برترین‌های مسابقات آزاد اسکیت سرعت مردان

ستاره سیتی: به احترام رئال کلاه از سر برمی‌دارم

زنگ خطر مدیریتی برای فولاد در صورت شکست مقابل مس

بلینگام در یک قدمی رکورد BBC مشهور رئال

درخواست اوکراین برای محرومیت 15 جودوکار روسی

تیزر جذاب حریف امروز استقلال با آهنگ محبوب این روزها

حدادی‌فر: لیگ عجیب و آشفته‌ای داریم

وزیر ورزش و دبیر به بیشکک نرسیدند

اعزام تیم ملی جودو به هنگ کنگ لغو شد

چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟/ ویدئو

موزیک ویدئوی «خط قرمز» با صدای سهراب پاکزاد

وضعیت آب‌وهوا طی روزهای آینده؛ استان‌هایی که منتظر بارش هستند

ساخت مجسمه شکری

اقدام خطرناک موتورسوار عجول در خیابان

نسخه خانگی بستنی سالار!

دیگه از بیرون کباب لقمه نخر

پایه‌گذار مکتب ایرانی در طب اسلامی را می‌شناسید؟

نوجوان کاراته کار: شکست واقعا مقدمه پیروزی بود

دروسی: لورکوزن شکست‌ناپذیر نیست

پرسپولیس کار سختی نسبت به استقلال دارد

کارشناس فوتبال: تجربه استقلال تعیین کننده است

علی چینی: نباید به استقلال ایراد گرفت

بازیکن سابق فوتسال: ایران منطقی بازی کرد

ایتالیا برای فصل آینده لیگ قهرمانان 5 سهمیه‌ای شد

ابراز نگرانی انگلیس نسبت به امنیت افتتاحیه المپیک پاریس

امیدوارم مدیران تراکتور تصمیم عجولانه‌ای برای نیمکت تیم نگیرند

آذرپیرا مقتدرانه از سد آزادکار ژاپنی گذشت