آریا بانو - مهر /سماق فقط یک ادویه خوشطعم نیست؛ این چاشنی سرشار از آنتیاکسیدان، ضدالتهاب و کاهنده قند و چربی خون است که میتواند سلامت بدن را تقویت کند. سماق (Rhus) در واقع نوعی گیاه درختچهای است که بیشتر در نواحی کوهستانی میروید. میوه سماق خوشهای و تقریباً جنس سفتی دارد، که آسیاب و کوبیده میشود و بعد از کوبیده شدن، به عنوان یک چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد و این گیاه جزو 10 آنتی اکسیدان گیاهی برتر محسوب میشود. سماق، مزه منحصر به فردی دارد که معمولاً به تند و کمی میوهای و کمی شبیه لیمو توصیف میشود. و دارای یک مزه متمایز برای غذاها است. در حقیقت تحقیقات اخیر نشان میدهد که سماق میتواند اثر قدرتمندی روی کنترل قند خون، سلامت قلب، پیش گیری از بیماریها و حتی تسکین درد داشته باشد.